Svet
48006 ogledov

Petrinja: V silovitem potresu umrl otrok, škoda velikanska

Potres Hrvaška Reševalni pas/Twitter
Kot kaže, je v potresu umrl otrok.

Silovit potres je stresel Hrvaško, čutili smo ga tudi v Sloveniji. Šlo naj bi za potres z magnitudo 6,4, na globini 5 kilometrov, navaja EMSC. Na spodnjem posnetku dogajanje v Petrinji po potresu.

Petrinjski župan Darinko Dumbović je v svoji prvi izjavi po potresu, ki je mesto prizadel okoli 12.20, dejal, da je polovica mesta uničena in prosil za pomoč. "Ljudi vlečemo iz avtomobila, ne vemo, koliko mrtvih in ranjenih je, slišal sem tudi, da se je vrtec podrl, a tam na srečo ni bilo otrok," poroča hrvaški Index. Je pa očitno na drugem mestu umrl otrok, je potrdil za 24 sata. Informacij o morebitnih drugih žrtvah še ni.

Prebivalci so danes še odpravljali posledice včerajšnjega potresa. Na poti v Petrinjo so vse razpoložljive službe, je sporočil premier Andrej Plenković.

Slovenija je že ponudila pomoč, je zapisal premier Janez Janša.

izredna seja državni zbor Slovenija Zaradi potresa iz dvorane zbežali tudi slovenski poslanci

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 19
  • Avatar MS
    MS 16:41 29.december 2020.

    Covid-kreteni so pač kreteni! Svoj kretenizem dokazujejo tudi ob takih tragedijahkot so potresi! Sonny, Pikolo, maresem.... in njim podobni so tipični predstavniki te polpismene kretenske klike! A za vsako rit šiba raste! Brez skrbi!

  • Pikolo 16:15 29.december 2020.

    Maske, maske, važne so maske in socialna distanca, to to... Prekleta golazen satanistična. Dobri ljudje si bodo pomagali sami med seboj, brez vas prasci fašistični.

  • vzev 14:40 29.december 2020.

    Spet bo naša vlada metala denar vstran za Hrvate. Tako, kot da že nimamo sami dovolj problemov.