Šport > Košarka
399 ogledov

Luka ostal brez tekme, njegova menjava odlična, a...

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić ima težave s poškodbo. Brez njega so Dallas Mavericks klonili v Chicagu.

Dallas je na gostovanju v Chicagu moral zaigrati brez poškodovanega slovenskega zvezdnika, Luka Dončić je na zadnjem dvoboju z Miamijem namreč prejel udarec v levo nogo, ki ga je oddaljil s parketa za obračun z Bulls. Izostanek naj ne bi bil daljši, Slovenec bi se lahko vrnil že v gosteh pri Houstonu, tekma bo v noči s ponedeljka na torek po slovenskem času.

"Jutri bomo videli, kako se bo počutil, ko bo zjutraj vstal," je o Dončićevih možnostih za igranje proti Raketam dejal trener Dallasa Rick Carlisle.

Kot zamenjava za Dončića je v prvi peterki zaigral Jalen Brunson. Ta je dvoboj odprl z metom 4/4 iz igre in bil najbolj zaslužen za rahlo prednost gostov na polovici četrtine. A pri Chicagu je blestel Zach LaVine, ki je dosegel kar 21 od prvih 26 točk Bikov. Malce se mu je sicer v napadu ustavilo ob koncu četrtine, ko je zapored zgrešil tri mete, vseeno je njegov met v prvih 12 minutah znašal 9/13.

V drugo četrtino se je vstopilo z rezultatom 31:31, ekipi pa sta se nato kar nekajkrat zamenjali v vodstvu. Prvi so nekoliko popustili Mavericks, po novem košu LaVina je Carlisle zahteval minuto odmora pri zaostanku z 42:47. Posvet na klopi je pomagal, Dallas je po njem nanizal šest točk, štiri je znova prispeval Brunson, ki je še vedno imel stoodstoten met (7/7).

Po trojki Josha Richardsona so košarkarji iz  Teksasa minuto pred koncem polčasa povedli s 60:54, a je nato z uspešnim metom za tri točke odgovoril LaVine (29 točk), Wendell Carter Jr. pa je v naslednjem napadu Bikov prišel do ofenzivnega skoka in zadel za 59:60. Zgrešil je dodatni prosti met in tako Dallasu omogočil minimalno prednost ob glavnem odmoru. 

Mrtvi tek obeh moštev se je nadaljeval tudi v tretji četrtini. V zadnjo minuto tega obdobja se je tako vstopilo z izidom 81:81, nato pa so pet točk zaporedoma dosegli domači košarkarji.

Chicago je v zadnji četrtini hitro povedel z 92:85 in s tem prišel do takrat največje prednosti za katerokoli ekipo na tekmi. Dallas je s štirimi zaporednimi točkami na polovici četrtine znižal zaostanek na 95:100. Po domači minuti odmora so s prodorom in dodatnim prostim metom Cobyja Whita Bulls prišli do +8.

Mavericks so se znova prbližali s štirimi točkami Brunsona, nato pa je dva prosta meta dodal še Maxi Kleber za 104:106. A LaVine je odgovoril z novima točkama in asistenco. Richardson je slabi dve minuti pred zadnjim piskom sirene zadel enega od dveh prostih metov (105:110). White je s trojko še enkrat več poskrbel za osem točk prednosti.

Kleber je z metom za tri točke poskrbel za 108:113, Chicago pa je v napadu izgubil žogo. A ko je Tim Hardaway Jr. zgrešil trojko, je postalo jasno, da bo zasedba iz Teksasa doživela četrti poraz na šesti tekmi v sezoni. Po uspešnem izvajanju prostih metov v zadnji minuti je Chicaga slavil s 118:108.

LaVine je zbral 39 točk, White 23. Na drugi strani je bil Brunson dostojna menjava za Dončića, vknjižil je 31 točk, 5 skokov in 7 asistenc. Po 16 točk stadosegla Richardson in Kleber.

Drobtinice za Čančarja

Na dvoboju med Minnesoto in Denverjem so v gosteh s 124:109 slavili slednji. Vlatko Čančar je na parket stopil v zadnji minuti tekme in se v statistiko ni vpisal. Nuggets so pred zadnjo četrtino zaostajali za točko, nato pa zadnjih ducat minut odprli z delnim izidom 17:2. Jamal Murray je zbral 36 točk, trojnega dvojčka je k zmagi prispeval Nikola Jokić (19 točk, 12 skokov in asistenc), 15 točk pa je dodal novinec v ligi NBA Facundo Campazzo. Nekdanji zvezdnik Reala je zbral tudi tri ukradene žoge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice