Šport > Košarka
1707 ogledov

Luki je to uspelo že štirinajstič! Prvi zasledovalec: LeBron s šestimi!

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić na začetku nove sezone morda res še ni našel prave forme, a vseeno kraljuje v nekaterih statističnih elementih.

Kljub še vedno ne ravno elitni predstavi, s kakršnimi je navduševal v lanski sezoni, je Luka Dončić na tekmi z Miami Heat Gorana Dragića dokazal, da se njegova krivulja vseeno počasi vzpenja navzgor.

K domači zmagi nad Vročico je tako prispeval 27 točk, 15 skokov ter 7 asistenc ter bil na pragu trojnega dvojčka, od katerega so ga delili le nerazpoloženo soigralci, ki so zgrešili številne odprte mete, katere jim je ustvaril.

Dončić je še šestič v karieri dosegel vsaj 25 točk in 15 skokov na tekmi ter s tem nadaljeval svoj neverjeten niz, saj Dallas v tem primeru še ne pozna poraza in je dobil vseh šest omenjenih obračunov.

Luka je na srečanju z Miamijem pokazal dosti boljšo predstavo kot na prejšnjih tekmah, ko se je znašel pod plazom kritik zaradi domnevne fizične nepripravljenosti.

Morda so bile številne celo neupravičene, saj ne smemo pozabiti, da ima Luka še vedno vsega 21 let ter že dosega številne mejnike, katerim se pri tej starosti niso približali niti največji košarkarji vseh časov.

luka dončić Nejevolja Šport Dončić zbrcal oglasni pano

Prav na tekmi z Miamijem mu je namreč še štirinajstič v ligi NBA uspelo, da je tekmo rednega dela sezone zaključil kot najboljši strelec, skakalec ter podajalec tekme.

V zgodovini lige obstaja le en košarkar, ki se je pred svojim 22. rojstnim dnem lahko vsaj petkrat pohvalil s podobnim dosežkom. Gre za legendarnega "Kralja" LeBrona Jamesa, ki je 6 tekem zaključil kot najboljši košarkar v vseh treh omenjenih kategorijah.

Morda Luki na začetku leta resnično še ne steče met, tako kot bi si sam želel, a še vedno gre za naravnost fantastičnega igralca, ki ekipi nudi mnogo več, kot le zadete koše.

luka dončić Velik pritisk Šport Dončićev dvorezen meč: "Po eni strani je to dobro, a po drugi ..." luka dončić Tako srečen Šport Zato se je Dončić zahvaljeval bogu dončić adebayo 'Pošolal' zvezdnika Šport Mislil je, da je spreten v obrambi, nato je srečal Dončića Goran Dragić, Luka Dončić NBA Šport Ponoči sta se udarila Luka in Goran: Tako se je končalo
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice