Šport > Košarka
3542 ogledov

Ponoči sta se udarila Luka in Goran: Tako se je končalo

Luka Dončić Profimedia
Dallas je s 93:83 premaga Miami. Prvo ime dvoboja je bil Luka Dončić.

Zadnje obračune med Dallasom in Miamijem si je v živo ogledalo veliko število slovenskih ljubiteljev košarke, tokrat pa sta se ekipi v Teksasu pomerili pred prazno dvorano. Mavericks so na zadnji tekmi, prvi domači v tej sezoni, ob visokem porazu prejeli krepko zaušnico s strani Charlotte Hornets, enako se je na predzadnjem obračunu zgodilo Vročici. Ta se je na krilih Gorana Dragića dan kasneje uspešno maščevala Milwaukeeju.

Pri Miamiju se je na tekmi z Dallasom v ekipo vrnil Jimmy Butler, moštvo iz Teksasa, ki je na prvih dvobojih v sezoni skoraj po pravilu izgubilo skok, pa še vedno ne more računati na pomoč Kristapsa Porzingisa. 

Obe ekipi sta prvo četrtino odprli zelo zadržano v napadu, obe sta zadeli le dva od devetih metov, po petih minutah in pol igre je bilo tako le 5:5, prvi strelec je bil Luka Dončić, ki je zbral tri točke s košem in dodatnim prostim metom.

Po dobrih šestih minutah je prvič na parket stopil tudi Dragić, Dallas pa si je po dveh asistencah Dončića priigral štiri točke prednosti. Pri zaostanku 9:13 je Erik Spoelstra zahteval minuto odmora. Po njej je bil prvi napad gostov neuspešen, Luka pa je prodrl pod koš in še malce povišal razliko.

Gogi je uspešno izvedel dva prosta meta za 12:18, k temu pa je do konca četrtine, ki se je končala z 20:16 v prid Dallasa, dodal še eno asistenco. Njegov mlajši rojak je prvih 12 minut sklenil s šestimi točkami, štirimi ulovljenimi žogami in dvema asistencama.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred drugo četrtino se je po zvočnikih v dvorani sicer razlegala pesem Hej, hej (Kdor ne skače ni Slovenc), na parketu pa je ostal le starejši od slovenskega dvojca. Gogiju in kolegom jo je nato zagodel njihov nekdanji soigralec James Johnson, ki je z zaporednima trojkama poskrbel za +8 Dallasa, nalet domačih pa je s košem prekinil Dragić.

Dončić se je na parket vrnil pet minut pred koncem polčasa, minuto in pol kasneje pa je poskrbel za 37:29. Dragić je znižal razliko z dvema prostima metoma, a je nato Luka odgovoril s petimi zaporednimi točkami. Najprej je lepo zavrtel Bama Adebayja, nato pa je zadel šele svojo tretjo trojko v sezoni. Za to je potreboval kar 24 poizkusov. Po uspešnem metu je visoko dvignil roki in slavil zadeti met.

Kasneje je sledila še njegova asistenca za uspešen met Tima Hardawayja Jr., domači pa so povedli s 46:31. V zadnjih sekundah so imeli priložnost še povečati vodstvo, Dončić se je prebil pod koš, sodniki pa so zamižali na vseh šest oči in niso dosodili prekrška, kar je Slovenca vrglo iz tira, že po sireni si je prislužil tehnično napako.

Tretja četrtina se je tako začela s prostim metom za Miami, ki ga je zadel Butler. To je bila šele njegova druga in tudi zadnja točka na tekmi. Nenavaden začetek drugega polčasa sicer ni ustavil gostiteljev. Luka je hitro zbral dve asistenci, v napadu pa je bil razpoložen Hardaway Jr., po njegovem nizu petih točk se je na semaforju izpisal rezultat 56:34. Miami je po minuti odmora zadel prvo trojko iz 15 metov.

Dončić je zadel dva zahtevna meta, najprej met za tri točke preko Adebayja, nato še koš iz obrata preko Butlerja, zbiral je tudi skoke in asistence. Dragić se je na parket vrnil pri -21.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice