Šport > Košarka
6874 ogledov

"Dončiću bomo stali ob strani"

Luka Dončić Profimedia
Zaskrbljujoče številke slovenskega košarkarja.

Dallas Mavericks beležijo slab začetek nove košarkarske sezone lige NBA.

Po štirih tekmah imajo Luka Dončić in soigralci na računu zgolj eno zmago (1-3), čeprav velja omeniti, da so tekmo z Los Angeles Clippers dobili s kar 51 točkami razlike, kar je najvišji poraz v zgodovini losangeleškega kluba.

Delno je k neuspešnemu uvodu Dallasa pripomogla odsotnost Kristapsa Porzingisa, del odgovornosti pa gre pripisati tudi Dončiću, ki ima ogromno težav z metom z razdalje. 

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Slovenski košarkar je od 21 poskusov zadel le dve trojki (9,5%), kar je drugi najslabši izkupiček v ligi med igralci, ki so zabeležili vsaj 20 metov.

Slabše od njega se je odrezal zgolj krilni košarkar Golden State Warriors Kelly Oubre, ki je v enakem številu poskusov dosegel samo eno trojko (4,5%).

"Vsi se norčujejo iz Kellyja Oubra, a tudi Dončićev met za tri točke je zgodovinsko slab," so statistično neuspešnost omenjenih košarkarjev pospremili pri spletnem portalu Clutchpoints.com. 

"Kaj je narobe z Lukom Dončićem?" so se spraševali pri Sportingnews.com. "Ali je Luka Dončić izgubil sposobnost zadevanja trojk?" pa so zapisali pri World-today-news.com.

O strelski krizi 21-letnika je med drugimi poročal tudi Eurosport.

 | Avtor: Print Screen Print Screen
Po tekmi s Charlotte Hornets je po spletu zaokrožila fotografija poklapanega Dončića, ki je proti sršenom vpisal zgolj 12 točk in zgrešil vseh pet metov za tri točke. Mavericksi so srečanje izgubili z 99:118, a lahko bi bilo še precej huje, saj so v nekem trenutku zaostajali za več kot 30 točk.

Dončićev izraz, ki lepo opiše stanje, v katerem se je znašel, je po tekmi postal prava viralna senzacija.

Kljub uvodnemu razočaranju pa Slovenec nikakor ne meče puške v koruzo. To je dokazal tudi po zadnjem porazu njegovega moštva, ko se je po tekmi vrnil na parket in treniral met z razdalje.

Dončić po štirih tekmah beleži povprečje 23,8 točke, 6,3 podaje in 5,8 skoka, kar niso slabe številke, a neprimerljive z njegovim učinkom v lanski sezoni. 

V Dallasu so sicer prepričani, da so krizi šteti dnevi. Kot je povedal trener Rick Carlisle, "Luka še ni ujel pravega ritma", v bran pa mu je stopil tudi soigralec Maxi Kleber.

"Vsi ga bomo še naprej spodbujali, ker smo soigralci in si stojimo ob strani, čeprav mislim, da Luka sploh ne potrebuje spodbude. Ima zmagovalno mentaliteto. Trdo dela vsak dan, vsak trening. Pridejo tudi takšna obdobja, a Luka je All-Star košarkar in superzvezdnik. Pobral se bo. Mislim, da so skrbi odveč," je dejal nemški košarkar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice