Šport > Košarka
4294 ogledov

Trener razkril, kaj je iztirilo Dončića

Luka Dončić Rick Carlisle Rockets Mavs Profimedia
Slovenski zvezdnik je v noči na torek podrl dva mejnika.

Luka Dončić je blestel ob gostujoči zmagi Dallasa proti Houston Rockets (100:1013) ter prišel do prvega trojnega dvojčka v sezoni. Na koncu se je ustavil pri 33 točkah, 16 skokih in 11 podajah.

Luka Dončić Izjemna predstava Šport Dončić povsem zasenčil Hardna

Dončić se je vrnil na parket po rahli poškodbi stegenske mišice, ki ga je stala nastopa proti Chicago Bulls. Poraz noč prej je bil boleč, z Dončićem na čelu pa so košarkarji Dallasa hitro pozabili na bolečino, ugnali divizijskega tekmeca ter zabeležili tretjo zmago po sedmih tekmah.

"Pripravljen sem za igro. Še naprej bom delal na kondiciji in skušal izboljšati formo. Čaka nas še veliko tekem in ustrezno se bom pripravil. Poškodba ni bila resna," je po obračunu dejal 21-letnik, ki je ponoči v ligi NBA presegel mejnik 1000 podaj.

Luka Dončić Rockets Mavs | Avtor: Profimedia Profimedia

Zabeležil je tudi tretjo tekmo z vsaj 30 točkami, 15 skoki in 10 podajami pred dopolnjenim dvaindvajsetim letom. Preostali dve tovrstni tekmi v zgodovini lige NBA pripadata le Magicu Johnsonu leta 1981 in Oscarju Robertsonu leta 1960.

Po še eni odlični predstavi ga je ocenil tudi trener Rick Carlisle. "Ne morem reči, da me je presenetil. Je izjemen igralec. Vsa ta negotovost glede nove sezone ga je malce iztirila in ujela nepripravljenega. Jasno je, da se hitro vrača tja, kjer mora biti. Kar se tiče telesne pripravljenosti, gre vse v pravo smer. To se vidi na igrišču, saj napreduje iz dneva v dan."

Dallas je zdaj pri treh zmagah in štirih porazih, na naslednji tekmi pa se bo pomeril z Denver Nuggets, za katere igra Vlatko Čančar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice