Šport > Košarka
1551 ogledov

Trener pojasnil Dončićevo situacijo

luka dončić Epa
V Dallasu nestrpno pričakujejo informacije o zdravstvenem stanju Luke Dončića.

Slovenski košarkarski zvezdnik je zaradi poškodbe stegenske mišice, katero je staknil na obračunu z Miami Heat, izpustil tekmo proti Chicago Bulls. Biki so na krilih Zacka LaVina (39 točk, 56-odstoten met iz igre) zmagali s 118:108.

To je bil že četrti poraz Dallasa v letošnji sezoni (2-4), kar ga je prikovalo na zadnje mesto v zahodni konferenci.

Luka Dončić NBA Šport Luka ostal brez tekme, njegova menjava odlična, a...

Poleg Dončića v Dallasu pogrešajo tudi Kristapsa Porzingisa, čigar stanje se sicer vztrajno izboljšuje, a potrjene vrnitve na parket za zdaj še ni na vidiku. "Težko je igrati brez Luke in brez našega velikana KP-ja," je po porazu z biki dejal Jalen Brunson, ki je bil zaslužen za 12 od prvih 18 točk Dallasa. "Luka naredi zelo veliko za nas, KP pa doprinese še en pomemben element. Res nam je težko, a treba bo prebroditi to krizo," je dodal Brunson.

rick carlisle | Avtor: Print Screen Print Screen
Porzingis v letošnji sezoni sploh še ni igral, potem ko je 9. oktobra prestal operacijo meniskusa desnega kolena. Dončić okreva po poškodbi leve stegenske mišice, ki po predvidevanjih ni hujše narave, a dejstvo je, da Luka potrebuje čas, ki pa ga v Dallasu nimajo.

Že danes ponoči jih namreč čaka obračun s Houston Rockets, tako da se zna zgoditi, da bo v Dončićeve čevlje znova moral stopiti Brnuson, ki se je na tekmi v vetrovnem mestu izkazal z 31 točkami.

Kot je pojasnil trener Rick Carlisle, bodo o stanju slovenskega košarkarja presojali iz dneva v dan. "Bomo videli jutri," je po tekmi dejal trener. "Mislim, da poškodba ni dolgoročna, a je treba počakati, kako se bo počutil, ko bo vstal. Takrat bomo videli, ali je njegov nastop na tekmi s Houstonom realen ali ne," je dodal.

steph curry NBA Šport Curry odgovoril kritikom z 62 argumenti

Dončić v letošnji sezoni beleži 24,4 točke, 7,6 skokain 6,4 podaje na tekmo. Ne glede na to, ali bo nared za obračun z raketami, se v Dallasu nadejajo uspešnega nadaljevanja sezone. "Pred nami je zelo naporen urnik. Po razočaranju v Chicagu nas čaka nova tekma. Urnik je, kakršen je. Pritoževanje nam ne bo koristilo. Ostati moramo pozitivni," je povedal Carlisle, nato pa delil še vzpodbudne novice o Porzingisu. Latvijski center je namreč uspešno prestal največje napore od operacije kolena.

"35 minut je igral na dva koša z nekaterimi rezervisti. Dobro mu je šlo. V nogah čuti utrujenost, kar je razumljivo.To spada k procesu po manjši operaciji. Vrnitev je blizu, vendar se nam nikamor ne mudi."

Marvin Bagley III. NBA Šport Izbran pred Dončićem, njegov oče zdaj osmešil klub

Kristaps Porzingis | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.