Šport > Košarka
6706 ogledov

Dončić dosegel enega najbolj srečnih košev sezone

Luka Dončić Nuggets Mavs Profimedia
Slovenski zvezdnik je očitno prišel v pravo formo.

Po zadržanem začetku sezone je Luka Dončić prišel v svoj ritem. Za gostujočo zmago nad močnim Denverjem po podaljšku (117:124) je Ljubljančan prispeval 38 točk, 13 asistenc in devet skokov.

Poleg Dončića je nekaj odločilnih akcij dodal Maxi Kleber in Dallas ima po osmih tekmah polovičen izkupiček štirih zmag in štirih porazov.

Luka Dončić Nora tekma Šport Dončić z izjemno statistiko in ključnim košem v podaljšku

"To je za nas zelo pomembna zmaga. V nekem trenutku smo že viseli, toda drugi polčas vendarle odigrali odlično ter na koncu zmagali proti zelo kakovostni ekipi. Kleber in Dončić sta zadela nekaj pomembnih metov, svoje je dodal še Josh Richardson, zadel je trojko, s katero smo si v podaljšku priborili psihološko prednost," je bil po koncu zadovoljen trener Dallasa Rick Carlisle, ki je spet izpostavil pomembno vlogo slovenskega košarkarja.

"Luka ni dosegel le nekaj pomembnih točk. Odlično je vodil igro, v pravem času podajal, za zadete mete soigralcev ima zasluge tudi sam. Bil je pravi vodja, njemu ni treba razlagati, kaj mora storiti," je dodal Carlisle.

Dončić je izvedel tudi eno precej srečno akcijo. Ob prodoru pod koš je s podajo iskal soigralca Dwighta Powella, a je žoga pristala v obroču (na spodnjem posnetku od 1:35 naprej). Slovenec se je ob vračanju v obrambo pošteno nasmejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice