Šport > Košarka
6440 ogledov

Dragićev soigralec prepričljivo zrušil rekord lige NBA Luke Dončića

Duncan Robinson Profimedia
Luka Dončić je v svoji kratki NBA karieri postavil že številne mejnike, a mu je enega speljal izjemni strelec iz vrst Vročice.

Miami Heat so ponoči nesrečno izgubili proti Boston Celtics s 107:105 v reprizi lanskega finala Vzhodne konference.

Tekmo je sicer senzacionalno zaznamoval Bostonov novinec Payton Pritchard, ki je dve desetinki pred koncem dosegel odločilni koš ter s tem izničil izenačujočo trojko našega Gorana Dragića.

A kljub porazu bo tekma v lepem spominu ostala vsaj enemu članu Vročice, saj je Duncan Robinson postavil nov mejnik najmočnejše lige na svetu ter prepričljivo izboljšal rekord, ki sta ga pred tem skupaj držala Luka Dončić in Damian Lillard.

 

Omenjena igralca sta namreč potrebovala najmanj tekem v zgodovini, da sta dosegla znamko 300 zadetih trojk v karieri. Obema je to uspelo na 117. tekmi, s čimer sta na večni lestvici vodila pred Traeom Youngom (123) ter Donovanom Mitchellom (132).

Robinson, kateremu sta pred tekmo s Kelti do tega mejnika manjkali še dve trojki, pa je prepričljivo izboljšal Dončićev in Lillardov rekord.

Tekmo je zaključil s kar petimi (iz enajstih poizkusov), tako da je ža na svoji 95. tekmi presegel magično mejo 300 trojk. Mejnik, katerega bo resnično težko izboljšati.

 

Komentarjev 1
  • Avatar Emma_Campbell
    Emma_Campbell 13:58 07.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro 0d doma. zaslužim 25 tisoč dolarjev na mesec s spletnim delom 3 ure dnevno. Za več p0drobnosti .... ➤➤➤➤➤ LovesMeetx.Com

Sorodne novice