Šport > Košarka
12128 ogledov

Dragić s kontroverzno potezo ujezil Curryjeve navijače

goran dragić Profimedia
Nedolžna izjava nekdanjega slovenskega reprezentanta je dvignila veliko prahu.

Goran Dragić je bil po zmagi njegovega moštva Miami Heat nad Sacramento Kings v okviru priprav na nadaljevanje NBA sezone v Orlandu poln hvale na račun soigralca Duncana Robinsona, katerega je na presenečenje mnogih, predvsem pa na nezadovoljstvo navijačev Stepha Curryja, proglasil za "najboljšega strelca v ligi"

"Goran Dragić s precej noro izjavo o soigralcu Duncanu Robinsonu," so besede 34-letnega Slovenca pospremili na enem od priznanih košarkarskih portalov v ZDA. 

goran dragić NBA je nazaj Šport Tako se je po dolgem premoru vrnil Goran Dragić

Robinson je bil z 18 točkami najboljši strelec Miamija ob zmagi nad Kralji (104:98). V nekem trenutku je zadel kar pet zaporednih trojk, skupno pa je bil uspešen pri petih od osmih poskusov z razdalje.

Ameriški branilec, ki v ligi NBA igra drugo sezono, je v primerjavi z lanskim letom naredil velik korak naprej in postal eden ključnih mož Vročice. Potem ko je v krstni sezoni začel le eno tekmo, je bil postal nepogrešljiv člen začetne peterke s povprečjem 30,0 minute in 13,3 točke na tekmo.

Duncan sodi med najboljše strelce v ligi, kar se odraža v visokem odstotku zadetkih prostih metov (90,6%) in metov izza črte (44,8%). Pri tem velja omeniti, da v povprečju izvaja manj kot en prosti met na tekmo.

Precej bolj aktiven je izza črte, kjer letos beleži 3,7 zadetih metov na srečanje. To je pripomoglo k dvigu njegovega povprečja doseženih točk v primerjavi z debitantsko sezono s treh na solidnih 13.

Šestindvajsetletnik je trenutno peti najboljši strelec za tri v ligi, višji odstotek beležijo je JJ Reddick (45,2%), Shake Milton (45,3%), Seth Curry (45,3%) in George Hill (48%).

luka dončić Začelo se je Šport Do tekem le še nekaj dni, Dončić pa že bije prvo bitko

Zagotovo je njegova mirna roka veliko orožje Miamija, a je Dragićeva izjava kljub temu sporna, na kar so opozorili tudi številni navijači, še posebej tisti, ki stiskajo pesti za čim hitrejšo vrnitev Curryja, dvakratnega MVP-ja in po mnenju strokovnjakov ne samo najboljšega strelca v moderni ligi NBA, temveč vseh časov.

Poškodovani zvezdik Golden State Warriors je trenutno peti na lestvici najboljših izvajalcev trojk (43,5%) in prvi na lestvici najboljših izvajalcev prostih metov (90,6%), kjer ima minimalno prednost pred Dragićevim mentorjem Steveom Nashom.

mccollum Medvedja usluga Šport NBA očitno ne želi, da bi se to razvedelo med igralci

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.