Šport > Košarka
155 ogledov

Iz Orlanda prišle odlične novice

Spalding NBA žoga Reševalni pas/Twitter
Zadnji krog testiranj na novi koronavirus, ki ga je severnoameriška košarkarska liga opravila v "mehurčku" na Floridi, ni razkril nobenega pozitivnega izvida, so sporočili iz NBA.

Iz NBA so sporočili, da so tokrat testirali 346 igralcev, nihče od njih ni bil pozitiven na virus sars-cov-2. "Če bi se primerilo, da bi bil kdo od košarkarjev v kampusu NBA pozitiven v prihodnosti, ga bomo osamili, dokler ne bo dobil dovoljenja ali, da zapusti izolacijo v skladu s pravili lige NBA in združenja igralcev," je liga zapisala v izjavi za javnost.

To so bili prvi rezultati po 13. juliju, ko sta bila dva igralca v "mehurčku" pozitivna, a še vedno v karanteni.

Od skupno 30 ekip lige NBA jih bo sezono nadaljevalo 22, ki se bodo borile za 16-člansko končnico.

Sezona v najmočnejši košarkarski ligi na svetu se bo predvidoma nadaljevala 30. julija v Orlandu v Disneyjevem športnem kompleksu.

luka dončić Veliki čevlji Šport Trener Dallasa: "Luka ni Dirk"

V Orlandu bodo nastopili trije slovenski košarkarji: Luka Dončić igra za Dallas, Goran Dragić za Miami, Vlatko Čančar pa za Denver.

Liga NBA je odločena izpeljati sezono s tekmami brez gledalcev v Orlandu, čeprav ima Florida zadnje dni skrb vzbujajoče število novih primerov obolelih s covidom-19 na dan. Skupno je ta jugovzhodna zvezna država ZDA zabeležila več kot 360.000 primerov covida-19 in več kot 5000 smrti.

mccollum Medvedja usluga Šport NBA očitno ne želi, da bi se to razvedelo med igralci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice