Šport > Košarka
27728 ogledov

Konec je, Dončić ne more več ničesar spremeniti

luka dončić Epa
Vodstvo košarkarske lige NBA se je odločilo, da za posamična priznanja za redni del sezone 2019/2020 ne bo upoštevala dodatka v Orlandu.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je obvestilo moštva, da nobena izmed tekem preostanka sezone po nadaljevanju zaradi premora v pandemiji novega koronavirusa ne bo štela za posamične naslove, tako da je končan tudi boj za najkoristnejšega igralca sezone (MVP), je liga objavila na svoji spletni strani.

"Odločitev, da se izključi preostanek sezone iz glasovanja za posamične nagrade, je poštena in daje igralcem in trenerjem v vseh 30 ekipah enake možnosti zanje, ker bo odločitev temeljila na dosežkih v rednem delu sezone, ki je potekal v običajnih pogojih," je zapisalo vodstvo lige.

V zabavišču Walt Disney v Orlandu bo sezono od 30. julija nadaljevalo le 22 od 30 klubov lige, zato je bila odločitev pričakovana.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Prav tako je pričakovati, da bo nagrado MVP dobil član Milwaukee Bucks Giannis Antetokounmpo in to drugič v nizu. Grk je imel ob prvem naslovu povprečje po 27,7 točke in 12,5 skoka na tekmo, v tej pa 29,6 točke in 13,7 skoka in je Bucks vodil do prvega mesta v ligi pred prekinitvijo.

Če bo petintridesetletni LeBron James dobil naslov za najboljšega podajalca bo postal drugi najstarejši s to lovoriko NBA za Steveom Nashom, ki je bil ob zadnjem prejemu pokala star 37 let.

Večina lovorik temelji na statističnih podatkih, tako je zvezdnik Houstona James Harden v vodstvu strelcev lige in je na poti do tretjega pokala v nizu.

Padale čeljusti Šport Bodoči član hiše slavnih šokiral z izjavo o Dončiću

James Harden | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.