Šport > Košarka
4223 ogledov

Do tekem le še nekaj dni, Dončić pa že bije prvo bitko

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić sodi v ožji krog kandidatov za naziv MVP, glavna favorita pa sta še vedno LeBron James in Giannis Antetokounmpo.

Iz severnoameriške košarkarske lige so sporočili, da se je začelo glasovanje medijev za letošnjo nominacijo za najkoristnejšega igralca (MVP) lige NBA redne sezone, ki jo je zaznamovala pandemije novega koronavirusa.

Slovenska kandidata za nominacijo sta nosilca igre Dallas Mavericks in Miami Heat Luka Dončić in Goran Dragić.

luka dončić Padla odločitev Šport Konec je, Dončić ne more več ničesar spremeniti

Liga NBA bo zmagovalca izbora in prejemnike posamičnih nazivov v drugih kategorijah razglasila med končnico. Košarkarji 22 ekip od 30 bodo sezono, ki je bila prekinjena 11. marca zaradi covida-19, nadaljevali 30. julija v Disneyjevem kompleksu pri Orlandu v zvezni državi Florida.

NBA logo | Avtor: Profimedia Profimedia
Glasovanje za najboljše košarkarje redne sezone 2019/20 se bo sklenilo 28. julija, torej pred načrtovanim nadaljevanjem sezone, tako da vanj ne bodo zajete predstave košarkarjev, ki bodo od 30. julija do 14. avgusta igrali tekme za razvrstitev med najboljših 16 ekip, najboljših osem zahoda in najboljših osem vzhoda, ki se bodo nato v izločilnih bojih pomerile za prvaka.

"Odločitev za izključitev preostalih tekem sezone iz glasovanja zagotavlja pošten postopek, v katerem bodo imeli igralci in trenerji iz vseh 30 moštev NBA enako možnost, da se potegujejo za nazive najboljših po posameznih kategorijah," je za spletno stran lige dejal vodja košarkarskih operacij v ligi NBA Byron Spruell.

V glasovanju bodo sodelovali novinarji, ki poročajo o ligi NBA, in predstavniki distributerjev televizijskih programov. Gre za več nazivov. Največjo težo ima naziv najkoristnejšega igralca lige NBA.

Ostale nagrade so novinec leta, najboljši obrambni igralec, igralec, ki je najbolj napredoval, najboljši rezervist oziroma najboljši šesti igralec, najboljši trener leta. Izbrali pa bodo tudi idealne postave, najboljšo peterko, idealno obrambno ekipo in idealno ekipo, sestavljeno iz novincev.

luka dončić Veliki čevlji Šport Trener Dallasa: "Luka ni Dirk"

Dončić je v svoji prvi sezoni v NBA z izjemno večino glasov 24. junija 2019 prejel nagrado novinec leta.

Iz floridskega mehurčka NBA pa prihajajo sporočila o košarkarjih, ki so začasno ali trajno zapustili skrbno varovano prizorišče nadaljevanja sezone.

Zaradi družinskih razlogov je svojo ekipo med pripravami zapustil Patrick Beverley, član Los Angeles Clippers. Kot so sporočili, naj bi se Beverley vrnil nazaj še pred 30. julijem, ko bo rešil družinsko vprašanje. Zaradi nepričakovanih družinskih zadev je Clippers v petek zapustil že Montrezl Harrell.

mccollum Medvedja usluga Šport NBA očitno ne želi, da bi se to razvedelo med igralci Elena Delle Donne Zavrnjeno! Šport "Zaužijem 64 tablet na dan. Silijo me, da tvegam svoje življenje"

Če se bo želel pridružiti ekipi, bo moral Beverley po vrniti v Orlando najprej v štiridnevno osamitev, v času odsotnosti pa se bo moral redno testirati na covid-19. Če se ne bo testiral, pa bo moral v 14-dnevno karanteno, kot to narekuje protokol.

Brez nadaljevanja sezone pa je ostal Marvin Bagley, član Sacramento Kings, ki si je na treningu poškodoval desno nogo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Doncic (@lukadoncic) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.