Šport > Košarka
2524 ogledov

Luka na drugem mestu, pred njim le legenda

luka dončić Profimedia
Objavili prvo lestvico v lovu za naziv najkoristnejšega igralca.

Na uradni spletni strani lige NBA so se že po dobrih dveh tednih nove sezone lotili lestvice košarkarjev, ki kandidirajo za naziv najkoristnejšega igralca tekmovanja. Strokovnjake je minuli teden najbolj prepričal legendarni LeBron James, ki je zakorakal že v svojo 18. NBA sezono. Na drugo mesto so uvrstili Luko Dončića.

James je aktualne prvake popeljal do razmerja 6:3 v zmagah in porazih. V povprečju je doslej zbral 24.2 točke, 8.6 skoka, 7.9 podaje in eno ukradeno žogo na tekmo.

Dončićeve številke so še nekoliko boljše, njegovo moštvo je pri razmerju 4:4, mladi slovenski zvezdnik, ki mu v lovu na naziv MVP največ možnosti pripisujejo tudi stavnice, pa je po odličnih predstavah proti Houstonu in Denverju zdaj pri povprečju 27.6 točke, 9.0 ulovljene žoge, 8.0 asistencah in prav tako pri eni ukradeni žogi na dvoboj.

Za Slovencem so se zvrstili še Paul George iz LA Clippers (24.6 točke/6.5 skoka/4.8 podaje/1.6 ukradene žoge), center Philadelphie Joel Embiid (24.6/11.8/3.3/1.1 in 1.8 blokade) ter dvakratni dobitnik nagrade Steph Curry (29.6/5.1/6.3/1:0) iz Golden State Warriors.

Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), ki je osvojil zadnja dva naziva MVP, je bil uvrščen na šesto mesto, na sedmem se je znašel Nikola Jokić (Denver), osmo sta si razdelila Domantas Sabonis (Indiana) in Jayson Tatum (Boston), sledita še Damian Lillard (Portland) in Devin Booker (Phoenix).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice