Šport > Košarka
2316 ogledov

Luka znova polnil statistiko, Gogi zadeval

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je prišel do novega trojnega dvojčka. Odličen tudi Goran Dragić.

Dallas je moral v domačo tekmo z Orlandom kreniti brez Josha Richardsona, Doriana Finney-Smitha in Jalena Brunsona, ki so bili v stiku z okuženo osebo s koronavirusom in so zato morali v izolacijo. Luka Dončić je odigral prvih šest minut prve četrtine, nato pa pri rezultatu 17:14 dobil na voljo nekaj počitka. Do takrat je zbral že 5 točk, dva skoka in tri asistence.

Njegovi soigralci so z dvema trojkama Treyja Burka nato povedli s 25:16, po treh zaporednih točkah Orlanda pa se je po vsega treh minutah na klopi v igro vrnil tudi slovenski zvezdnik. V prvi akciji je v napadu z lepo podajo našel Dwighta Powella za 27:19. Isti dvojec je minuto kasneje vse skupaj ponovil še za prednost +9.

Luka je do konca četrtine zadel še trojko, nato pa pri metu za tri točke našel še osamljenega Burka, Mavericks so zadeli 6 od 8 metov izza črte, kasneje pa si prislužil še tehnično napako, ker je protestiral zaradi nedosojenega prekrška.

V drugo četrtino so domači vstopili s 36:27, nato pa je v treh minutah en koš prispeval le Dončić, Magic pa se je približal na pet točk zaostanka. Rick Carlisle je zahteval minuto odmora. Sledila je trojka Tima Hardawayja Jr., Luka pa je znova na klop sedel pri 41:34. Od 41 točk je bil s koši in asistencami udeležen pri 27 točkah domačih.

V njegovi odsotnosti je koš Orlanda še naprej polnil Burke z metom 5/5, 4/4 za tri točke. Na glavni odmor so domači odšli s 56:50, Slovenec je bil na poti do drugega trojnega dvojčka v sezoni - 10 točk, 6 skokov, 8 podaj.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Mavericks so slabo odprli tretjo četrtino, v treh minutah in pol so zmogli le tri točke, po Dončićevi izgubljeni žogi, že peti, pa je Orlando izenačil na 59:59. Tudi prva minuta odmora ni pomagala, po njej je sledilo še šest točk gostov, zato je Carlisle kmalu vzel še eno. Dallasov met iz igre je bil 0/7, svoj prvi koš na ta način so dosegli šele v drugi polovici četrtine.

Luka je sedel na klop, razigral pa se je Hardaway mlajši. Ta je dosegel 10 od 13 točk za domače, poleg njega je trojko prispeval še James Johnson, Dallas je znova povedel (72:67). Po minuti odmora Orlanda je trojko zadel še Burke (5/5), Hardaway pa je s svojo 26. in 27. točko poskrbel za 77:67.

Dončić se je v igro vrnil za zadnji napad Dallasa v četrtini in z zvokom sirene zadel met za tri točke (85:75).

Burke je bil še naprej vroč, s sedmo trojko iz osmih metov je sredi zadnje četrtine poskrbel za +14. Ob tem je Luka vpisal svojo deveto asistenco. V naslednjem napadu je tudi sam zadel izza črte za 98:83.

Enajst točk je znašala razlika pred zadnjima dvema minutama, nato pa je Dončić prišel do 10. podaje in trojnega dvojčka ob trojki Hardawayja, sledil pa je še njegov koš za 110:94. Dvoboj je bil pravzaprav že odločen. Končalo se je s 112:98.

Hardaway je dosegel 36 točk, Burke 29, Luka pa 20. K temu je dodal še 11 ulovljenih žog in 10 asistenc. Pri Orlandu je Nikola Vučević zbral 30 točk in 15 skokov.

Dragić izjemen pri metu za tri točke

Miami je gostoval pri eni najslabših ekip v ligi, Washington, ki je na dosedanjih devetih tekmah zabeležil le dve zmagi, je tokrat zaigral še brez prvega strelca lige Bradleyja Beala (35,0 točke) in Russella Westbrooka. Heat si v prvem polčasu vseeno ni uspel priigrati večje prednosti proti Wizards, po dveh četrtinah so gostje vodili s 75:71. Odlično igro v napadu je sicer prikazal Goran Dragić, ki je iz igre metal 4/4, vsi poizkusi so bili za tri točke, ob 12 točkah pa je v desetih minutah zbral še štiri asistence.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Gogi se je v igro vrnil po sedmih minutah tretje četrtine pri rezultatu 86:80 in hitro zadel še dve trojki, Miami pa je pobegnil na 94:80. Ko je Dragić na začetku zadnje četrtine zadel še svojo sedmo trojko na tekmi, je bilo že 108:86. Prednost se je nato začela topiti, Goran je na klop sedel pri +11 slabih osem minut pred koncem, potrebe za njegovo vrnitev na parket pa ni bilo več.

Washington se je z devetimi zaporednimi točkami Denija Avdije sicer približal na 122:127, do zadnjega piska sirene je ostala še minuta in 18 sekund. Prave možnosti za preobrat vseeno ni bilo, končalo se je z zmago Miamija s 128:124.

Dragić je z metom 7/10 (7:9 za tri točke) zbral 21 točk, dva skoka in 5 asistenc. Tyler Herro se je ustavil pri 31 točkah, Jimmy Butler pri 26. Na drugi strani je 22 točk zbral Garrison Matthews, 20 pa Avdija.

Zdesetkani 76-ers le s sedmerico

Ob zanesljivi zmagi Denverja, ki je s 115:103 premagal Philadelphio, ta je zaigrala brez Joela Embiida, Bena Simmonsa in Tobiasa Harrisa, torej brez treh ključnih mož, manjkal je tudi s koronavirusom okuženi Seth Curry, je drobtinice na voljo dobil tudi Vlatko Čančar. Tega je trener v igro poslal dobri dve minuti pred koncem, ko je bil zmagovalec že odločen. Slovenec je poizkusil z metom za tri točke, a ni bil natančen, zbral pa je ukradeno žogo in blokado.

Gary Harris je vknjižil 21 točk, Nikola Jokić 15 točk, 12 asistenc in devet skokov. Pri 76-ers, ki so zaigrali le s sedmimi košarkarji, je novinec Tyrese Maxey, ta je igral skoraj 44 minut, dosegel 39 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice