Šport > Košarka
1515 ogledov

Liga popravila statistiko, Luka zdaj prvi s tem dosežkom

Luka Dončić Nuggets Mavs Profimedia
Rekordni večer je postal še bolj rekorden.

Luka Dončić je blestel na tekmi v Denverju, kjer je prispeval levji delež k zmagi nad domačo zasedbo. V podaljšku je prispeval ključne koše, dvoboj pa po prvotnih statističnih podatkih končal z 38 točkami, devetimi skoki, trinajstimi asistencami, blokado in štirimi ukradenimi žogami.

luka dončić MVP lestvica Šport Luka na drugem mestu, pred njim le legenda

Šlo je za izjemen dosežek, pred njim je takšne številke kot zadnji dosegel LeBron James v letu 2019, ko je zaigral prav proti Mavericks. Vsaj 38 točk, 9 ulovljenih žog, 13 podaj in štiri ukradene žoge je pred obema zmogel še Michael Jordan, pred tem pa je to uspelo le še trem igralcem: Bernardu Kingu, Larryju Birdu in Petu Maravichu. Dončić se je tako znašel v izjemni družbi.

Shaquille O'Neal Video Šport Shaquille O'Neal še naprej govori slovensko Luka Dončić Nora tekma Šport Dončić z izjemno statistiko in ključnim košem v podaljšku

A rekordni večer, štiri ukradene žoge je bil že tako Slovenčev najboljši dosežek v ligi NBA, je po popravku lige postal še bolj ekskluziven. Liga mu je namreč pripisala še peto ukradeno žogo, s tem pa je mladi slovenski zvezdnik postal prvi košarkar, ki je v najelitnejšem košarkarskem klubskem tekmovanju na eni tekmi v teh štirih elementih porišel do takšnih številk.

Komentarjev 1
  • Avatar Pamela_Luke
    Pamela_Luke 11:17 09.januar 2021.

    Zapustil sem služb0 in zdaj. S tem preprostim spletnim delom na domu zaslužim 139 na uro od d0ma. zaslužim 25 tis0č dolarjev na mesec s spletnim del0m 3 ure dnevn0. priporočam, da poskusite. Za več podrobn0sti .... ➤ ➤➤ ➤ LovesMeetx.Com

Sorodne novice