Šport > Košarka
127 ogledov

Na tekmi Miamija in Philadelphie manjkalo kar 16 igralcev

miami philadelphia Profimedia
Košarkarji Miami Heat so po podaljšku izgubili proti Philadelphia 76ers s 134:137 v ligi NBA.

Slovenskega zvezdnika Gorana Dragića zaradi strogih protokolov v boju z novim koronavirusom ni bilo v kadru Miamiju, prav tako pa ob porazu Denver Nuggets proti Brooklyn Nets s 116:122 ni zaigral Vlatko Čančar, ki je obsedel na klopi.

Philadelphia in Miami sta dvoboj odigrala brez številnih košarkarjev, ki so se zaradi pozitivnih testov na novi koronavirus in strogih protokolov lige znašli v samoizolaciji. Pri Philadelphii je manjkalo sedem igralcev, pri vročici pa devet, med njimi tudi Dragić.

Joel Embiid je ob zmagi 76ers prispeval 45 točk (16 skokov), 29 jih je dodal Danny Green (10 skokov). Pri Miamiju je bil najbolj učinkovit Tyler Herro s 34 točkami, Duncan Robinson mu je sledil s 26.

kevin durant | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Miami je 45 sekund pred iztekom rednega dela vodil za pet točk, a je Philadelphia prek Isaiaha Joa s trojko in košem Embiida po ukradeni žogi izsilila podaljšek. V njem je ves čas vodila, trojko za vodstvo Miamija pa je nato ob izidu 132:134 zgrešil Herro.

Drugi slovenski predstavnik to noč, Vlatko Čančar, je prav tako poražen zapuščal igrišče z Denver Nuggets. Boljši so bili Brooklyn Nets, ki so slavili s 122:116. Mrežice, za katere znova ni zaigral Kyrie Irving, ki je pod preiskavo disciplinske komisije NBA zaradi nespoštovanja higienskih priporočil, je do zmage popeljal Kevin Durant. Ustavil se je pri 34 točkah, devetih skokih in 13 podajah. Nikola Jokić je za poraženo moštvo dal 23 točk, dodal je še osem skokov, 11 podaj in kar sedem ukradenih žog.

Do zanesljive gostujoče zmage so ponoči prišli tudi prvaki Los Angeles Lakers. Ti imajo še naprej najboljši izkupiček v ligi NBA z devetimi zmagami ob treh porazih. Tokrat so še drugič zapovrstjo na kolena spravili razglašene rakete iz Houstona. Rezultat je bil 117:100. Proti prvakom se je ustavil pri 16 točkah, za zmagovito moštvo jih je LeBron James dosegel 26, Anthony Davis pa 19.

lebron james | Avtor: Profimedia Profimedia

Do uspeha v gosteh sta prišla tudi Utah Jazz in San Antonio Spurs. Prvi so zmagali v Clevelandu s 117:87, varovanci Gregga Popovicha pa so premagali Oklahoma City Thunder s 112:102.

V zadnjem obračunu so v drugem polčasu v tej sezoni zelo uspešni Indiana Pacers zabeležili zmago proti Golden State Warriors s 104:95. Bojevniki so v drugem polčasu dosegli le 38 točk, Pacers pa 54. Pri domačih je 22 točk dosegel Andrew Wiggins, Curry jih je dodal 20, za goste jih je 22 prispeval Myles Turner (10 skokov).

Vodstvo lige, ki je prestavilo obračun med Boston Celtics in Chicago Bulls, je pred začetkom današnjih obračunov zaostrilo ukrepe v boju z novim koronavirusom. Še več bo nošenja mask, v garderobi bodo sestanki lahko trajali le 10 minut, igralci pa ne bodo smeli zapuščati svojih domov ob domačih ter hotelov ob gostujočih tekmah, razen ob odhodu na trening ali druge nujne obveznosti, povezane z ekipo.

Obiski igralcev in strokovnega osebja bodo odslej dovoljeni le ob izpolnjenih pogojih. Obiskovalci bodo morali namreč dvakrat tedensko opraviti testiranje na covid-19. V hotelih odslej obiskov ne bo več.

Oslabljeni so na pot proti Charlottu krenili tudi košarkarji Dallas Mavericks. Luka Dončić je bil na letalu, prav tako Kristaps Porzingis, ki se bo vrnil prav v četrtek proti Hornets, v samoizolaciji pa so ostali Jalen Brunson, Dorian Finney-Smith, Josh Richardson, Dwight Powell in Maxi Kleber.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.