Šport > Košarka
1973 ogledov

Luka neustavljiv ob vrnitvi dolgo časa odsotnega kolega

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so ob odlični Dončićevi predstavi premagali Charlotte s 104:93.

Dallas Mavericks so zaradi epidemije koronavirusa in pomanjkanja igralcev, za tekmo jih mora biti na voljo vsaj osem, ostali brez tekme z New Orleans Pelicans, že dva dni kasneje pa so gostovali pri Charlotte Hornets. Rick Carlisle je ob vrnitvi Kristapsa Porzingisa tokrat pogrešal 'le' pet pomembnih igralcev.

Charlote je sicer v dvoboj vstopil s štirimi zaporednimi zmagami ob odličnem učinku Gordona Haywarda, ki je na teh tekmah v povprečju dosegal več kot 29 točk. Tudi Dallas je v zadnjem času prikazal dobro formo, nanizal je tri zmage, zadnjo že brez Doriana Finney-Smitha, Josha Richadsona in Jalena Brunsona, ki so kot prvi morali izpustiti tekme zaradi koronavirusa in zdravstvenih protokolov lige. Kasneje se je omenjeni trojici pridružil še Maxi Kleber, zdaj je manjkal še Dwight Powell. Charlotte je v tej sezoni že dobil medsebojni dvoboj v Dallasu. 

Premešana peterka gostov, na drugi strani so Hornets že enajstič v sezoni na parket stopili z istimi možmi, je sicer dobro odprla tekmo. Prve točke je s trojko prispeval Luka Dončić, po njegovih dveh asistencah pa sta bila izza črte natančna še Porzingis in Tim Hardaway Jr. Ko je slednji prodrl pod koš in odločno zabil za 11:5, so domači po treh minutah in pol zahtevali prvo minuto odmora.

Druga je sledila pet minut kasneje, potem ko se je najkoristnejši igralec zadnjega tedna v zahodni konferenci kar trikrat sprehodil pod koš domačih in nanizal šest točk. Dončić je bil tako pri rezultatu 22:14 že pri devetih točkah, s koši in asistencami je sodeloval pri 17 od 22 točk gostov.

Charlottu nikakor ni šlo v napadu, Mavericks so dobro igrali v obrambi, naveza Dončić in Boban Marjanović, slednji je dosegel osem točk, pa je do konca četrtine z delnim izidom 10:0 poskrbela že za 16 točk naskoka. V drugo četrtino, ki jo je Slovenec pričakovano začel na klopi, je Dallas tako vstopil z 32:16.

Priigrano prednost so košarkarji iz Tekasa v prvi polovici druge četrtine brez težav zadržali, Luka se je na parket vrnil dobrih pet minut in pol pred koncem polčasa pri vodstvu 42:26. Po novih asistencah je dosegel tudi zadnji koš pred odhodom na glavni odmor, z njegovim uspešnim metom za tri točke je Dallas na polovici dvoboja vodil s 60:43.

Dončić je imel v svoji statistiki vpisanih 16 točk, štiri ulovljene žoge, 7 asistenc, dve blokadi in ukradeno žogo.

Po dveh trojkah Porzingisa je Dallas v tretji četrtini povedel že za 22 točk, vendar je Charlotte odgovoril z 12 zaporednimi točkami. Slovenca so znova jezili sodniki, ki so ob njegovih prodorih pozabili na piščalko. Luka je nato zadel trojko za 71:56, ki pa ji je hitro sledilo šest točk domače zasedbe za -9. Carlisle je vzel minuto odmora.

Po njej je Slovenec najprej v obrambi odlično z blokado ustavil Haywarda, nato pa eksplodiral v napadu. Nanizal je devet točk, ki jim je kasneje dodal še eno trojko. Po njegovi zaslugi so Mavericks pred zadnjimi dvanajstimi minutami vodili s 87:72.

Luka je bil že pri 32 točkah, 12 skokih, osmih asistencah in kar štririh blokadah. V slednjem elementu je Dončić postavil osebni rekord, pred tem je na tekmah lige NBA zbral največ dve blokadi.

Prvi strelec tekme se je na igrišče vrnil na polovici zadnje četrtine pri +17, s takšno prednostjo pa so Mavericks vstopili tudi v zadnji dve minuti tekme (103:86). Dvoboj je bil odločen. 

Dončiću, ki ga je Carlisle s parketa umaknil dobro minuto pred zadnjim piskom sirene, je zmanjkala ena asistenca do novega trojnega dvojčka. Devetim podajam je dodal še 34 točk, 13 ulovljenih žog, štiri blokade in dve ukradeni žogi.

Porzingis, ki je na prvi tekmi po poškodbi odigral 21 minut, je dosegel 16 točk, Hardaway mlajši dve več. Za Charlotte je Terry Rozier prav tako zbral 18 točk, po dve manj pa Hayward in P. J. Washington.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice