Šport > Košarka
5258 ogledov

Carlisle odgovoril Dončiću: "To sem naredil zato ..."

rick carlisle Print Screen
Trener Dallas Mavericks se je odzval na očitke o taktični napaki v zadnjih sekundah tekme z Milwaukee Bucks.

Rick Carlisle je po porazu z Milwaukee Bucks (109:112) spregovoril o tem, zakaj se nekaj sekund pred koncem ni odločil za minuto odmora, v kateri bi igralcem posredoval strategijo za odločilni napad na srečanju. 

Luka Dončić NBA Šport Dončić v zadnji sekundi poskusil nemogoče

Izkušeni Carlisle je odgovornost prepustil svojim varovancem, a sta tako Trey Burke kot Kristaps Porzingis zgrešila poskusa za tri točke, kar je na koncu botrovalo zmagi domače ekipe.

Nestrinjanje z odločitvijo je na parketu zelo jasno izrazil Dončić, ki je nejevoljno zmajeval z glavo in trenerju kazal simbol za "time-out".

luka dončić Sporno Šport Dončić obračunal s trenerjem, reakcija močno odmeva

"Všeč mi je bilo, da je Luka dobil žogo ob nepostavljeni obrambi Milwaukeeja. Trey Burke je imel lepo priložnost za tri, po skoku v obrambi pa se je priložnost ponudila še KP-ju. Imeli smo kar dve lepi šansi," je svojo taktično odločitev branil Carlisle.

"Vedno poskušam varčevati z minutami odmora. To je edini razlog. Težko je zahtevati odmor in se nato zoperstaviti postavljeni obrambi Milwaukeeja. Če ti v takšnih situacijah uspe žogo spraviti do najboljšega igralca, imaš lepše možnosti za uspeh," je dodal.

Razlaga ni prepričala nekaterih navijačev Dallasa. "Torej si minuto odmora varčeval za? Do konca je bilo še 15 sekund! To je smešno," je zapisal nek podpornik. "Da je imel KP lepo priložnost? Priznaj svojo neumno napako," je dodal drugi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.