Šport > Košarka
4212 ogledov

Brezobrazni kritik takole planil na ranjenega Dončića

luka dončić Profimedia
Košarkarski poznavalec je že ničkolikokrat dokazal, da ni pristaš Luke Dončića.

Zgrešeno trojko Luke Dončića v odločilnih trenutkih obračuna med Dallas Mavericks in Portland Trail Blazers je za novo kritiko na račun slovenskega čudeženega dečka izkoristil kdo drug kotkošarkarski analitik Skip Bayless.

Ameriški poznavalec NBA košarke, ki bolj kot Dončića ne presene samo še LeBrona Jamesa, zelo rad opozarja na statistične podatke, ki Dončića prikazujejo v negativni luči. 

Luka Dončić NBA Šport Luka znova čez 40, po zadnjem metu pa...

Bayles vztrajno zavrača, da je Dončič eden izmed kandidatov za najkoristnejšega igralca lige (MVP), pri čemer se opira na njegov odstotek zadetih metov za tri točke (32%).

Prav tako se je v preteklosti večkrat obregnil ob Donlićevo neučinkovitost v odločilnih trenutkih tekme, zato ni presenetljivo, da je po tekmi s Portlandom, na kateri je Luka zgrešil odprt met za podaljšek, kot hijena planil na ranjenega Slovenca.

"Kakšen je bil Dončićev izkupiček v rednem delu lanske sezone, preden je v končnici zadel tisti izjemen met proti Clippersom? 0-10 v zadnjih sekundah? Pravkar je zgrešil odprto trojko za izenačenje. V zadnjem času se je nekoliko ogrel pri metu z razdalje, a še vedno je zgolj pri 32 odstotkih, kar je skoraj na dnu. MVP???" je na twitterju zapisal košarkarski analitik.

Ob tem je Bayless priročno pozabil omeniti, da je bil Dončić na obračunu s Portlandom 70-odstoten pri metu iz igre oziroma 62,5-odstoten pri metu z razdalje ter 92-odstoten izza črte za proste mete.

Nož v srce Šport Dončić ni mogel verjeti, da se je to zgodilo

Komentarjev 2
  • Carbon 10:57 15.februar 2021.

    Po domace pa -jeben,pa je resen problem a ne janez,se strinjas?

  • Janez_53 10:40 15.februar 2021.

    Slovenci namesto srbohrvaškega izraza "bezobrazni" uporabljamo izraz "nesramni"! A tega avtor članka Ž.J. ne ve? Kam je pa hodil v šolo?