Šport > Košarka
1406 ogledov

Dončić ni mogel verjeti, da se je to zgodilo

luka dončić Profimedia
S porazom proti Portland Trail Blazers (118:121) se je končal niz štirih zaporednih zmag Dallas Mavericks.

Dallas Mavericks so v noči na ponedeljek utrpeli 15. poraz v letošnji sezoni (13-15) in prvega po štirih zaporednih zmagah.

V American Airlines Centru so se zmage s 121:118 veselili Portland Trail Blazers (16-10), trenutno peta ekipa na zahodu. Dallas je zdaj deseti. 

Luka Dončić NBA Šport Luka znova čez 40, po zadnjem metu pa...

Luka Dončić je znova odigral vrhunsko tekmo, a je njegovo razpoloženje skazila zapravljena priložnost v zadnjih sekundah srečanja. Prvi strelec teksaške ekipe (44 točk) je imel pri izidu 118:121 na voljo odprt met za izenačenje, vendar žoga ni hotela skozi obroč.

Odlična strelska predstava je tako žal ostala v senci velikega razočaranja.

 | Avtor: Print screen Print screen
Enaindvajsetletnik je sicer le za dve točki zgrešil svoj osebni strelski rekord, temu pa je dodal še sedem skokov in devet podaj. Zadel je kar 70 odstotkov metov iz igre (17/20) in 62,5 odstotka metov za tri točke. Praktično nezgrešljiv je bil tudi s črte za proste mete, kjer je zadel 11 od 12 poskusov (92%).

Ljubljančan, ki je na zadnjih dveh tekmah dosegel 90 točk, kar je rekord franšize, si je v zadnjem napadu Dallasa ustvaril prostor za met, a zgrešil, po ogledu posnetka pa je odbita žoga pripadla Portlandu in dvoboja je bilo konec.

"Ni pomembno, ali sem samozavesten ali ne. Žoga ni šla skozi obroč. Seveda sem bil razočaran. Mislil sem, da bom zadel, ampak se je žoga žal odbila od obroča. Krivda je moja, moral bi zadeti," je krivdo po koncu tekme nase prevzel Dončić.

Mladi zvezdnik po zgrešenem metu ni mogel verjeti, da se mu je to zgodilo. Razočarano je strmel predse in se držal za glavo. Ko je postalo jasno, da bo žoga pripadla gostom, pa je z rokami še jezno udaril po parketu.

Uteho so mu nudili soigralci, kasneje pa se je zanj zavzel tudi trener Rick Carlisle.

luka dončić Nor dosežek Šport Dončić tretji najboljši v zgodovini, pred njim le Jordan in Shaq

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.