Šport > Košarka
33900 ogledov

Dončić povzročil popolno evforijo: "Ali je to resnično?"

luka dončić Print Screen
Luka Dončić je na poti do strelskega rekorda poskrbel še za enega najbolj ikoničnih prizorov v njegovi kratki NBA karieri.

Dallas Mavericks so na plečih Luke Dončića (46 točk) in ob izdatni pomoči Kristapsa Porzingisa (36 točk) sinoči premagali New Orleans Pelicans (143:130) ter tako vpisali še četrto zmago v nizu.

Z izkupičkom 13-14 so se s z začelja lestvice zahodne konference pomaknili na deveto mesto.

Luka Dončić Eksplozija Šport Dve točki v prvi četrtini, na koncu pa Dončićev rekord kariere

Dončić je v dobrih 40 minutah zbral 46 točk, kar je njegov strelski rekord, osem skokov in 12 podaj, ukradeno žogo ter blokado ob 57-odstotnem metu iz igre (17/30), 62,5-odstotnem metu za tri točke (5/8) in 78-odstotnem izvajanju prostih metov (7/9).

Poklon legendarnemu mentorju

Tekma je postregla tudi z nadvse ikoničnim prizorom oziroma Dončićevim (ne)namernim poklonom zapuščini velikega Dirka Nowitzkega.

luka dončić | Avtor: Print Screen Print Screen
Slovenski as je v uvodnem delu zadnje četrtine dosegel koš s korakom nazaj, pri čemer se je odrinil z eno nogo. Gre za met, ki ga je v ligi NBA populariziral legendarni nemški košarkar.

Slovencu je enonožni "fade-away" uspel točno na mestu, kjer parket arene American Airlines Center krasi Dirkova silhueta.

Dončićev položaj na igrišču je bil tako dodelan, da je podoba Nemca delovala kot njegova senca. Ikoničen prizor učenca, ki posnema svojega učitelja, je med navijači Dallasa povzročil pravo evforijo. "Ali je to resnično?" je na omrežju reddit zapisal eden od njih. "Zajokal bom," je dodal drugi. "Ali je to kvantna fizika?" pa je pristavil tretji. "Prepričan sem bil, da je to Lukova senca."

Luka doing the Dirk Shot on the Dirk Logo from r/Mavericks


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.