Šport > Košarka
6470 ogledov

Eden najbolj kontroverznih košarkarjev vseh časov spregovoril o Dončiću

Ron Artest Youtube
Kontroverzni Metta Sandiford-Artest je z izbranimi besedami spregovoril o Luki Dončiću.

Metta Sandiford-Artest, svetu bolj znan pod svojima prejšnjima imenoma Metta World Peace ter Ron Artest se po končani NBA karieri za razliko od svojih igralskih dni ne pojavlja več pogosto v medijih.

Nekdaj izjemno kontroverzni košarkar, ki je s svojim obnašanjem na in izven igrišč polnil ameriške tabloide, je po dolgem medijskem premoru opravil intervju za Basketball Network, v katerem se je lotil številnih tem, ena izmed najbolj zanimivih pa je zagotovo bila tista o Luki Dončiću.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Nekdanjega najboljšega obrambnega košarkarja lige so namreč med drugim povprašali, zakaj je mladega superzvezdnika lige Luko Dončića obrambnim igralcem tako težko kriti.

A če so ameriški mediji od zloglasnega Artesta pričakovali kakšen bizaren komentar, jih je ta razočaral, saj je o slovenskem čudežnem dečku spregovoril z izbranimi besedami: "Zato, ker gre za enega najbolj pametnih igralcev, kar sem jih kdaj videl."

"Razmišljal sem, kako bi se lotil branjenja, če bi bil v svojih najboljših letih. Bilo bi mi zelo težko, predvsem zaradi njegovega izmeta ter potrpljenja. Obenem pa ima še zelo veliko telo ter zadeva, tudi če mu ne pustiš veliko prostora. Moral bi res prikazati svojo najboljšo predstavo, če bi ga hotel zaustaviti. Ne bi bilo tako lahko, kot bi si želel."

Ron Artest je sicer veljal za verjetno največjega "zlobnega dečka" lige NBA v tem tisočletju. Leta 2004 je po slovitem pretepu z gledalci na tekmi Detroit Pistons : Indiana Pacers prejel najvišjo kazen v zgodovini lige, ko je bil suspendiran za kar 86 tekem, kar naj bi ga stalo približno 5 milijonov dolarjev.

Sicer pa je Artest veljal za enega najboljših obrambnih igralcev lige, leta 2004 je bil celo razglašen za najboljšega obrambnega igralca leta, istega leta pa je prejel tudi svoj edini vpoklic na tekmo vseh zvezd. Artest se je še dvakrat uvrstil v prvo obrambno in dvakrat v drugo obrambno peterko lige.

Ron Artest | Avtor: Epa Epa

Leta 2010 je z Los Angeles Lakers osvojil svoj edini šampionski prstan, leta 2017 pa se je pri tej isti ekipi tudi upokojil. Kariero je zaključil s povprečjem 13,2 točk, 4,5 skokov in 2,7 asistenc na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice