Šport > Košarka
28245 ogledov

"Vsi so znoreli nad Dončićem, potem pa je dokazal, da to drži"

Luka Dončić Profimedia
Samooklicani najboljši obrambni košarkar vseh časov se je poklonil Luki Dončiću.

Draymond Green, krilni center Golden State Warriors, ki velja za enega najboljših obrambnih košarkarjev na svetu, se je dotaknil kontroverzne izjave Luke Dončića, ki je pred dvema letoma razburkal košarkarsko javnost, ko je dejal, da je v NBA "lažje dosegati koše kot v Evropi".

"V Evropi so igrišča manjša, potem je treba upoštevati še pravilo treh sekund v obrambi. Mislim, da je tukaj lažje dosegati točke," je takrat izjavil novinec v moštvu Dallas Mavericks.

Izjava se je nekaterim morda zdela nezaslišana, a dejstvo je, da je imel Dončić prav, saj liga NBA odkrito favorizira napadalno košarko, o čemer je nedavno spregovoril tudi trener Golden State Warriors Steve Kerr

luka dončić Sporna strategija Šport Dončićev trik razhudil Kerra: "To ni košarka. Stvari uhajajo izpod nadzora"

draymond gren | Avtor: Profimedia Profimedia
V tem pogledu Dončiću pritrjuje tudi obrambni igralec sezone 2017, ki pravi, da slovenski as svoje besede iz dneva v dan potrjuje na parketu. "Mislim, da je nekoč izjavil, da je v NBA lažje dosegati koše kot v Evropi. Takrat so vsi znoreli, češ da je nespoštljiv. No, Luka je dokazal, da to drži," je prepričan Green.

Po zadnji tekmi med bojevniki in telički, ki so jo slednji dobili z izidom 134:132, je zvezdnik Golden Stata razkril, zakaj Dončić predstavlja preglavice tudi najbolj izkušenim branilcem.

"V obrambi poskušam nasprotnika pripraviti do tega, da naredi nekaj, česar noče narediti. Pri Luki to ne gre. Ne moreš ga prisiliti v hitrejšo igro, ker igra po svoje. Če bo želel prodreti pod obroč, bo to tudi naredil, še vedno pa se lahko odloči za 'step-back'. Največji izziv je v tem, da ne moreš pospešiti njegove igre in mu tako vsiliti svojega tempa," je pojasnil Green.

Luka Dončić Mavs Timberwolves Video Šport Dončić razkril, kaj mu pomaga na zadnjih tekmah miami heat jimmy butler NBA Šport Miami zmagal tretjič zapored, Dragić še kar odsoten

Draymond Green je najboljši obrambni košarkar sezone 2017, trikratni član prve obrambne peterke (2015-2017) in dvakratni član druge obrambne peterke (2018, 2019). Krilni center Golden Stata se je nekoč oklical za najboljšega obrambnega košarkarja vseh časov, kar je naletelo na mešane odzive.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.