Šport > Košarka
124 ogledov

Miami zmagal tretjič zapored, Dragić še kar odsoten

miami heat jimmy butler Profimedia
Slovenski zvezdnik vročice Goran Dragić zaradi poškodbe gležnja tudi tokrat ni stopil na parket.

Košarkarji Miami Heat, lanski finalisti severnoameriške lige NBA, so prvič to sezono nanizali tri zaporedne zmage. Še drugič zaporedoma so porazili New York Knicks, tokrat z 98:96, in se povzpeli na deseto mesto vzhodne konference.

Tekma se je prevesila v izjemno napet zaključek, saj sta bili moštvi izenačeni na 94. točki, ko je Tyler Herro (15 točk) minuto pred koncem zadel z razdalje in popeljal vročico v prednost. Jimmy Butler in Bam Adebayo, ki sta prispevala večino točk Miamija v drugem polčasu, pa sta poskrbela, da je zmaga ostala doma.

Butler je končal pri skupno 26 točkah in z desetimi podajami in devetimi skoki le za malenkost zaostal za trojnim dvojčkom, Adebayo je zbral 19 točk, Kelly Olynyk pa 20.

Košarkarje Miamija zdaj čaka sedem zaporednih gostovanj proti ekipam zahodne konference, ki jih bodo začeli v četrtek pri Houstonu.

steph curry | Avtor: Epa Epa
Šestkratni prvaki lige NBA so v derbiju zahodne konference nadigrali San Antonio Spurs s 114:91 za 13. zmago v sezoni. San Antonio ima zmago več od Golden Stata. Za bojevnike se je izkazal Stephen Curry, ki je zbral 32 točk, vključno s 16 v tretji četrtini. Spurs (14-11) so le 24 ur prej premagali Golden State.

Trenerju Kalifornijcev Stevu Kerru ni zmanjkalo pohval na račun Curryja: "To je del njegove briljantnosti, vedno iz tekme v tekmo navdušuje tako, da to postane že kar nekaj samoumevnega."

Košarkarji Utah Jazz ostajajo najbolj vroča zasedba letošnjega leta. Ekipa Jazz je s 122:108 spravila na kolena Boston Celtics.

Za vodilno ekipo zahodne konference, ki je položaj najboljše ekipe lige NBA utrdila z razmerjem 20-5, je Donovan Mitchell zbral 36 točk. Mitchell je obrambi Bostona paral živce s šestimi trojkami, ekipi pa je pomagal tudi z devetimi asistencami in Utah je izenačil najboljši uvod v sezono v zgodovini tega kluba, ki še nima naslova prvaka lige NBA.

"Mislim, da je naša največja odlika, da drug drugega ženemo k temu, da smo vedno boljši in se ne prenehamo boriti," je dejal Mitchell. Pri Bostonu je Jaylen Brown dosegel 33 točk.

V Detroitu so igralci Brooklyn Nets vpisali še tretji poraz in izgubili proti Pistons s 111:122. Za mrežice ni zaigral Kevin Durant, ki je v samoosamitvi. Igralec tekme je bil Jerami Grant z 32 točkami.

New Orleans Pelicans so odpravili razglašeno zasedbo Houston Rockets s 130:101, zasedba Portland Trail Blazers pa je ugnala Orlando Magic s 106:97, medtem ko Sacramento Kings niso bili kos košarkarjem Philadelphia 76ers (111:119), ki z razmerjem (18-7) kraljujejo na vrhu vzhodne konference lige NBA. Joel Embiid je za Philadelphio zbral 25 točk, 17 skokov in šest podaj.

Izidi:
Detroit Pistons - Brooklyn Nets            122:111
Miami Heat - New York Knicks                98:96
(Goran Dragić zaradi poškodbe gležnja ni stopil na parket)
New Orleans Pelicans - Houston Rockets     130:101
San Antonio Spurs - Golden State Warriors   91:114
Utah Jazz - Boston Celtics                 122:108
Portland Trail Blazers - Orlando Magic     106:97
Sacramento Kings - Philadelphia 76ers      111:119
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice