Šport > Košarka
39108 ogledov

Dončićev odgovor šokira: "Si res to rekel? Se sploh zavedaš ...?"

stephen a smith luka dončić Print Screen
Priznani ameriški novinar ni mogel verjeti svojim ušesom.

Luka Dončić je od prihoda v ZDA, kjer se je v krstni sezoni okitil s priznanjem za novinca leta, vseskozi pod drobnogledom svetovne javnosti, ki postaja vse bolj prepričana, da je 21-letni Slovenec prihodnost lige NBA.

Številni navijači so ga še pred začetkom njegove tretje sezone že videli kot legitimnega kandidata za najkoristnejšega igralca lige, vendar njegovi individualni dosežki ostajajo v senci rezultatske krize, v kateri se je znašla njegova ekipa.

Dallas je sicer že zakorakal v boljše čase. Potem ko so nedavno izgubili kar sedem od osmih tekem, so sinoči zabeležili še tretjo zaporedno zmago na račun Atlante Hawks ter se tako spet približali 50-odstotnemu izkupičku (12-14).

Luka Dončić Prava drama Šport Tako razburljivo se je končal obračun Dončića in Younga

Slovenski čudežni deček, tudi v letošnji sezoni nesporna prva violina Dallasa, se je pred tekmo s jastrebi pogovarjal s priznanim novinarjem, analitikom in poznavalcem NBA košarke Stephenom A. Smithom.

Priznal je, da mu pozornost športne javnosti laska, vendar meni, da bo moral še precej izboljšati svojo igro, preden bo lahko v bitki za MVP ugnal vso zvezdniško konkurenco.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"To je poseben občutek. Veliko ljudi govori o meni, a dejstvo je, da imam še veliko prostora za napredek. Ne igram preveč dobro. Veliko stvari moram še izboljšati," je Smithu uvodoma povedal Dončić.

Odgovor je novinarja šokiral.

"Si pravkar rekel, da ne igraš preveč dobro? Sem te prav slišal? Tvoje povprečje je 27, 9, 9, saj se zavedaš tega, kajne?" je vprašal Smith, Dončić pa je v zanj značilnem slogu odvrnil: "Ja, ampak moja ekipa je skoraj na zadnjem mestu zahodne konference. Zmagati moramo še veliko tekem."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Beseda je nanesla tudi na vse glasnejše obtožbe, da je Dončić postal dežurni nergač lige NBA, ki se pritožuje nad vsako sodniško odločitvijo, s tem pa, kot se je zelo nazorno izrazil novinar ESPN Zack Lowe, "izsrkava življenje celotni ekipi."

"Delno je to res, še posebej letos, vendar mislim, da sem se v zadnjih tekmah izboljšal," je komentiral Slovenec. "Nehati moram s tem, vem, da ni prav. V bistvu ne gre toliko za pritoževanje kot za veliko željo po zmagi. Po šestih zaporednih porazih smo se znašli v težkem položaju. Zaradi tega počneš stvari, ki jih sicer ne želiš početi. Zavedam se, da sem marsikaj storil narobe in da se lahko iz tega kaj naučim. Še vedno sem mlad."

Komentarjev 2
  • Avatar jate
    jate 10:00 12.februar 2021.

    ja upam,da mu slava ne bo stopila v glavo,sicer pa Dončič ne daj se!

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 23:10 11.februar 2021.

    Tudi najboljšim se kdaj zalomi. Poraze pa se je v športu tudi fino naučiti sprejemati. Je pa res, da je fant še zelo mlad. Za športno in osebno rast ima ćše veliko časa, samo na lovorikah ne sme zaspati.