Šport > Košarka
406 ogledov

Mark Cuban ukinil tradicijo

mark cuban Epa
V domači dvorani Dallas Mavericks v letošnji sezoni ne bodo predvajali ameriške himne.

Lastnik teksaške franšize v severnoameriški košarkarski ligi Dallas Mavericks Mark Cuban se je v tej sezoni odločil, da pred domačimi tekmami v dvorani American Airlines Center ne bodo predvajali ameriške himne The Star-Spangled Banner, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki se sklicuje na spletno stran The Athletic.

luka dončić Sporna strategija Šport Dončićev trik razhudil Kerra: "To ni košarka. Stvari uhajajo izpod nadzora"

Pred nobeno od 13 tekem, vključno s pripravljalnimi, ki so jih od sredine decembra košarkarji Dallasa odigrali v dvorani American Airlines Centra, niso pred začetkom tekme pripravili kratkega slavnostnega uvoda, namenjenega predvajanju himne in poklonu zastavi.

Spremembo politike pri predvajanju himne je za The Athletic potrdil tudi Cuban, ki pa ni želel pojasnjevati te odločitve, poroča AFP.

Tudi iz Dallasa niso podali uradnih pojasnil, so pa naknadno iz lige NBA poslali pojasnilo, da lahko ekipe, "upoštevajoč edinstvene okoliščine v tej sezoni, pred tekmami svoje dejavnosti izvajajo, kot se njim samim zdi primerno".

American Airlines Center nov parket | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
Zadnja tekma Dallasa z ekipo Minnesota Timberwolves (127:122), na kateri je Luka Dončić blestel s 26 točkami, je bila prva odigrana pred omejenim številom gledalcev na tribunah. Ko so tekme potekala pred praznimi tribunami, dejavnosti pred samimi tekmami niso sprožile zanimanja.

Zato pa je bila odsotnost protokolarnega dela s predvajanjem himne še toliko bolj opazna na zadnji tekmi Dallasa.

Spletni portal The Athletic ugiba, da je Cubanova odločitev povezana z gibanjem proti rasni nepravičnosti Black Lives Matter (BLM). Ob tem izpostavljajo Cubanove lanske izjave, ko so odmevale njegove izjave v zvezi s protestom s poklekom na tekmah kot obliki protesta v podporo BLM.

"Če bodo igralci pokleknili in če bodo spoštljivi, bom ponosen nanje. Upam, da se jim bom pridružil," je takrat dejal Cuban.

Luka Dončić Dokaz na dlani Šport "Vsi so znoreli nad Dončićem, potem pa je dokazal, da to drži"

"Politika glede državne himne v tej državi je ušla izpod nadzora. Če se želite pritožiti, pojdite k svojemu šefu in ga vprašajte, zakaj ne predvaja državne himne vsak dan, preden začnete delati," je tvitnil uporabnikom interneta, ki so bili ogorčeni zaradi njegovih besed.

Mirni protesti s poklekom športnikov v znak solidarnosti z gibanjem BLM v največjih profesionalnih ameriških ligah so prilili še dodatnega olja na ogenj že tako eksplozivni kampanji pred predsedniškimi volitvami v ZDA. Poklek ob igranju himne je sprožil ogorčenje nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in njegovih pristašev, ki so gesto označili za nedomoljubno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.