Šport > Košarka
1038 ogledov

Še en hud udarec za Dallas

Luka Dončić Profimedia
Dallas na drugi tekmi v dveh dneh s slabo predstavo izgubil proti zdesetkani četi Golden State Warirors s 116:147.

Dallas je po zmagi v Atalanti, z njo je preki nil niz šestih porazov, odigral drugo tekmo v dveh dneh. Tokrat so v Teksasu gostovali košarkarji ekipe Golden State Warriors, ki so sicer imeli na voljo le devet igralcev. Manjkala je večina njihovih visokih košarkarjev.

Luka Dončić je dosegel prvih osem točk domačih na tekmi, po trojki Kristapsa Porzingisa pa so domači povedli z 11:5. Vendar se je kasneje Dallasu ustavilo v napadu, z delnim izidom 11:0 pa je do pet točk naskoka prišla zasedba iz severne Kalifornije. Slovenski zvezdnik je hitro dobil dve osebni napaki, zato je moral na klop že po petih minutah igre.

V drugi polovici četrtine so gostje že vodili za osem točk. Luka se je na parket vrnil dve minuti in pol pred koncem prve četrtine pri zaostanku 21:27, dve minuti kasneje pa je s trojko izenačil rezultat. Četrtino je nato s košem zaključil Kent Bazemore, Warriors so vodili s 36:34. Steph Curry je zbral že 15 točk, Dončić le dve manj.

Po prvih treh minutah druge četrtine, ko sta pri gostih počitek dobila Curry in Draymond Green, so Mavericks z dvema točkama Dončića in šestimi Jalena Brunsona, za obe njegovi trojki je podal Luka, povedli z 42:36. Gostje so se nato zbrali in še pred polovico četrtine znova izenačili. Pri izidu 47:47 je Rick Carlisle še drugič na klop potegnil Slovenca.

V napadu sta se razigrala Brunson in Tim Hardaway Jr., na drugi strani pa je bil nezaustavljiv Kelly Oubre Jr., ki je do polčasa dosegel kar 22 točk. Kljub njegovi izjemni predstavi so Mavericks le za las ostajali pred tekmeci. Luka se je vrnil na parket, po njegovi tretji trojki iz štirih poizkusov je Dallas vodil že s 64:56, a so Bojevniki vselej našli odgovor na nalet domačih. Ti so ob polčasu tako vodili le za dve točki. Luka je v svojo statistiko vpisal 23 točk, pet ulovljenih žog in tri asistence.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tretja četrtina se je začela s 76:74, bila nekaj časa izenačena, nato pa obramba domačih nikakor ni znala zaustaviti napadov razpoloženega tekmeca. Ta je z lahkoto prihajal pod koš, ob pomanjkanju visokih košarkarjev so pri Golden State igrali zelo hitro in agresivno košarko, ki statičnim igralcem Dallasa ni ustrezala.

Pri slednjem je v prvi polovici četrtine zadeval le Porzingis, v zadnje štiri minute četrtine pa so domači vstopili z zaostankom 93:102. Ta je naraščal vse do -15. Brunson je imel s tremi prostimi meti ob izteku četrtine priložnost za zmanjšanje razlike, zadel je le enega od treh za 96:110.

Kljub odsotnosti Greena in Curryja Dallas ni uspel priti bližje, Warriors so tik pred polovico zadnje četrtine z uspešnimi meti za tri točke povedli celo za 27 točk. Po govorici teles pri Mavericks nihče ni več verjel v preobrat. Carlisle je puško v koruzo tako vrgel že pet in pol minut pred zadnjim piskom sirene, ko je iz igre potegnil kar celotno peterko. Dvoboj je bil odločen. To je bil šesti zaporedni domači poraz Dallasa.

Luka je zbral 27 točk, le štiri v drugem polčasu, ter po šest skokov in podaj. Petindvajset točk je dosegel Porzingis. Oubre Jr. je prišel do rekorda kariere s 40. točkami, 28 jih je zbral Curry, Green pa je v svojo statistiko vpisal 11 točk, šest skokov in 15 asistenc.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice