Šport > Košarka
8440 ogledov

Pojavile so se obtožbe, da Dončić škoduje svoji ekipi

luka doncic Christian Petersen AFP
Kritike na račun slovenskega košarkarja.

Luka Dončić se je znašel na udaru novinarja televizijske mreže ESPN Zacha Lowa, ki slovenskemu zvezdniku očita, da je postal eden največjih nergačev v ligi NBA, ki se pritožuje nad vsako sodniško odločitvijo.

Po mnenju košarkarskega analitika naj bi Dončić s svojim nerganjem negativno vplival na ostale soigralce, kar naj bi še poglobilo krizo njegovega moštva.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Luka je postal ena največjih cmer v ligi NBA. To se dogaja neprestano. Pritožuje se ob čisto vsakem prodoru. Za pritoževanje porabi ogromno energije, s sključenimi rameni pa je že nekajkrat izsesal življenje iz svoje ekipe," trdi novinar ESPN-a

Dončić po 21 tekmah rednega dela sezone beleži 27,3 točk, 9,0 skoka in 9,4 podaje na tekmo, vendar se njegov Dallas muči šele na 13. mestu zahodne konference. Telički so izgubili zadnjih šest zaporednih tekem (8-13) in vztrajno drsijo proti dnu zahoda. 

Ob trenutni krizi so nekoliko zamrle optimistične napovedi, da bi lahko Dallas že letos krojil sam vrh severnoameriške lige. 

Not sure if someone already did this, but I made this Luka gif from r/Mavericks

Luka mad as hell... can’t blame him from r/Mavericks
Komentarjev 4
 • Avatar Mehičanka76
  Mehičanka76 14:51 03.februar 2021.

  Pa kaj, če opozarja na napake? A ni on ravno eden iz med najbolj fer igralcev. A ni potem to logična reakcija? al gre to pri moških športih malo drugače?

 • 277e7e0798e154efbedb78510b05597587d206c4 14:26 03.februar 2021.

  ESPN je eden od kanalov kjer ocenjujejo tekme, igralce, trenerje, intervjuirajo, delajo analize, napovedujejo. Je kar donosen in aktiven posel, zato je poplava raznih kanalov, ki se ukvarjajo s tem, ta je eden bolj ogledovanih. Imajo razne goste in dobijo ...prikaži več zelo raznolika mnenja, to je eno od njih. Je zanimivo, saj več mnenj ko dobiš, boljšo sliko si lahko ustvariš. Je v določenem smislu celo kar podkrepljena. Pri razvoju če želi rasti se bo moral izogniti pastem na katere opozarjajo.

 • oneh 13:32 03.februar 2021.

  No ja- česarkoli se Dončič v NBA loti, postane največji.