Šport > Košarka
424 ogledov

Prvo štetje: tako kaže Luki Dončiću

Luka Dončić Profimedia
Slovenski košarkarski zvezdnik ima odlično izhodišče za drugi nastop na All-Star tekmi.

Po prvem tednu glasovanja za nastop na tekmi NBA zvezd je največ glasov v zahodni konferenci, kjer igra Luka Dončić (Dallas Mavericks), prejel LeBron James (Los Angeles Lakers).

Štirikratni prvak lige NBA in branilec naslova z 2,3 milijona glasovi prednjači med t.i. "frontcourt" igralci, kjer ima 800.000 glasov več od drugouvrščenega Nikole Jokića, soigralca Vlatka Čančarja pri Denver Nuggets.

V konkurenci branilcev je na prvem mestu povratnik po poškodbi Stephen Curry (Golden State Warriors) z 2,1 milijona glasov, na drugem mestu pa že najdemo Dončića, za katerega je doslej glasovalo 1,4 milijona navijačev.

Nikola Jokić. Luka Dončić, Nikola Vučević | Avtor: Epa Epa

Gledano v celoti je največ glasov (2,3 milijona) v ligi prejel Kevin Durant (Brooklyn Nets), ki ima za zdaj približno 14.000 glasov več od Jamesa.

Durantu, ki se je letos vrnil po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe ahilove tetive, se je najbolj približal dvakratni MVP lige NBA Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) z 1,7 milijona glasovi.

Med branilci na vzhodu vodi Bradley Beal (Washington Wizards) z 1,2 milijona glasovi, slabih 200.000 manj jih je prejel Durantov soigralec v New Yorku Kyrie Irving (Brooklyn Nets).

Glasovanje bo potekalo do 15. februarja, nove vmesne rezultate pa bo liga sporočila naslednji četrtek, 11. februarja. Preostale člane ekip kapetanov za tekmo zvezd, ki sicer še nima datuma in je vprašanje, ali bo sploh odigrana, bosta določila trenerja do 23. februarja.

Dončić je trenutno četrti po številu prejetih glasov na zahodu oziroma sedmi v ligi.

Vrstni red (vzhod + zahod):

1. Kevin Durant (Brooklyn Nets) 2,3 milijona
2. LeBron James (Los Angeles Lakers) 2,3 mio.
3. Stephen Curry (Golden State Warriors) 2,1 mio.
4. Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) 1,7 mio.
5. Joel Embiid (Philadelphia 76ers) 1,6 mio.
6. Nikola Jokić (Denver Nuggets) 1,5 mio.
7. Luka Dončić (Dallas Mavericks) 1,4 mio.
...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice