Šport > Košarka
3493 ogledov

Drama ob koncu, Luka dobil odločilni met za zmago

Luka Dončić Profimedia
Dallas je s 108:109 klonil proti Phoenixu.

V ekipo in prvo peterko Dallasa se je po karanteni zaradi koronavirusa vrnil Maxi Kleber, Mavericks so odigrali drugo tekmo v treh dneh na domačem parketu proti Phoenixu. Ta je slavil na prvem dvoboju, ko je v zadnji četrtini blestel veteran Chris Paul.

V izenačeni prvi četrtini, v njej sta obe ekipi igrali solidno v obrambi, v napadu pa jima nikakor ni šlo, je Luka Dončić prvi točki dosegel šele po osmih minutah in pol igre z dvema prostima metoma za 15:15. To sta bili njegovi edini točki v prvi četrtini, ulovil je štiri žoge in podelil eno asistenco, v obrambi pa zbral dve blokadi. Po 12 minutah je bil izid izenačen na 22:22.

Po dveh tretjinah druge četrtine si nobena od ekip še vedno ni priigrala otipljivejše prednosti. Dončić je ukradel žogo, nato pa v protinapadu dosegel svoj prvi koš iz igre za 43:39. A na drugi strani se je v napadu razigral Paul, ki je z dvema trojkama v vodstvo vrnil gostujočo ekipo. Paul je za tri točke metal 2/2, iz igre pa 8/9.

Končnica prvega polčasa je nato povsem pripadla domačemu moštvu, ki je doseglo zadnjih osem točk v drugi četrtini. Luka je najprej v dveh napadih prišel do štirih prostih metov, zadel je tri, sledila je trojka Kristapsa Porzingisa, slovenski zvezdnik pa je tri sekunde pred zadnjim piskom sirene v prvem polčasu zadel za 53:47. Dončić je zbral 11 točk ter po štiri skoke in asistence.

Na začetku tretje četrtine je Luka zbral sedem točk, po njegovi asistenci, ki jo je izkoristil Porzingis, pa so domači prvič na tekmi prišli do dvoštevilčne prednosti (62:52). Kasneje se je Dončić izkazal še v obrambi z ukradeno žogo. Phoenix je v igri držal Paul. Z delnim izidom 7:0 so se Sonca v zaključku četrtine približala le na tri točke zaostanka, zadnji koš v četrtini je slabo minuto pred koncem dosegel Dončić za 82:77.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Zadnjih ducat minut je slovenski zvezdnik začel na klopi, v času njegovega počitka je prišlo do preobrata, moštvo iz Arizone je povedlo z 92:87. Luka se je vrnil dobrih sedem minut pred koncem dvoboja, minuto in pol kasneje je Dallas s Porzingisovo trojko izenačil na 97:97.

Devetdeset sekund pred koncem je bil rezultat še vedno izenačen, nato je Dončić izkoristil oba prosta meta. Devin Booker je spet izenačil, Josh Richardson pa je na drugi strani bil uspešen s črte prostih metov. Ostalo je še 54 sekund. Napada na obeh straneh sta bila neuspešna, 10 sekund pred iztekom časa pa so pri Phoenixu vzeli minuto odmora. Po njej je trojko za zmago zadel Booker.

Šesti zaporedni poraz Dallasa bi lahko preprečila še akcija po minuti odmora, a na voljo je bila le še sekunda in pol. Do žoge je prišel Dončić, po njegovem metu za tri točke pa je žoga končala na obroču.

Luka je zbral 25 točk, pet skokov, osem asistenc ter po dve blokadi in ukradeni žogi. S 24 točkami v svoji statistiki je tekmo končal Richardson. Na drugi strani je znova blestel Paul, ta je z metom iz igre 14/20 zbral 34 točk, devet skokov in devet podaj, Booker je k zmagi prispeval 24 točk.

Miami klonil po podaljšku

Sklonjene glave je parket zapuščal tudi nekdanji kapetan slovenske reprezentance Goran Dragić. Njegov Miami je po podaljšku klonil proti Charlotte Hornets, gostje so bili uspešnejši s 129:121. 

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Košarkarji s Floride so sicer še v zadnje tri minute rednega dela tekme vstopili s prednostjo desetih točk, a so Sršeni nato z delnim izidom 12:2 izenačili na 113:113. Zadnji koš je 16 sekund pred iztekom četrtine zadel Malik Monk. V zadnji sekundi je Miamiju zmago poskušal priigrati Jimmy Butler, ki pa ni bil natančen.

Sledil je podaljšek v katerem so povsem prevladovali košarkarji iz Sverne Karoline. Z osmimi zaporednimi točkami so povedli s 123:115 in tekma je bila odločena.

Gogi je odigral nekaj manj kot 25 minut, tokrat pa mu ni šlo pri metih iz igre, zadel je le enega iz dvetih poizkusov. Tekmo je končal le s tremi točkami, ob pomanjkanju košev pa je bil zelo uspešen v skoku in podajah. Zbral je 7 ulovljenih žog in 8 asistenc. Butler (25) in Bam Adebayo (23) sta bila prva strelca Miamija, Monk (36) in Devonte' Graham (24) pri Charlotte.

 

Komentarjev 1
  • krnekina4 08:11 02.februar 2021.

    Pantani, pazi kaj pises cez te izmecke. Men so pobrisal racun, ker sm napisu ce jih ni sram s tem clickbaiti hahaha. Blokirite reklame - dodajte si uBlock Origin.

Sorodne novice