Šport > Košarka
88 ogledov

Denver na krilih Jokića končal niz najbolje vroče ekipe v ligi

nikola jokić denver nuggets Profimedia
Moštvo Utah Jazz je na srečanju z Denver Nuggets utrpelo prvi poraz po vetihde zaporednih zmagah.

Košarkarji Denver Nuggets so po zaslugi Nikole Jokića ohladili najbolj vročo ekipo severnoameriške lige NBA, Utah Jazz. Soigralec Slovenca Vlatka Čančarja je z izenačenim strelskim rekordom kariere; dosegel je 47 točk, od tega 33 v prvem polčasu, popeljal zlata zrna do zmage s 128:117. Čančar je odigral dve minuti in zgrešil en prosti met.

Jokić je domačo tekmo proti najbolj vroči ekipi lige izjemno začel, 22 točk je dosegel v uvodni četrtini, polčas pa končal že pri 33 točkah, svojemu strelskemu rekordu (ob metu iz igre 17:26, zadel je tudi vse štiri trojke) pa je dodal še 12 skokov za 20. dvojni dvojček.

paul millsap denver nuggets | Avtor: Profimedia Profimedia
"V tem trenutku je Utah Jazz najboljša ekipa v NBA, fantje igrajo izjemno, nanizali so 11 zmag, s parketa odlično zadevajo. To je bila za nas res lepa zmaga," je po tekmi dejal junak večera Jokić, ki so ga soigralci sicer spodbujali, naj gre s klopi in do številke 50, a je sam zavrnil pobude.

Nuggets so tako zaustavili najdaljši zmagoviti niz katere od ekip v ligi to sezono; Utah Jazz ostajajo pri 11 zaporednih zmagah.

Denver je z zmago nad Utahom, ob tem so slavili tudi Los Angeles Clippers, ki so bili s 129:115 boljši od New York Knicks, obenem pomagal losangeleški ekipi na vrh zahodne konference z najboljšim izkupičkom lige 16-5.

V Madison Square Gardnu je Kawhi Leonard z 28 točkami popeljal Clippers do zmage nad kratkohlačniki, pri katerih je Julius Randle zbral 27 točk.

Bradley Beal in Russell Westbrook sta bila odločilna, da so Washington Wizards v trilerju premagali Brooklyn Nets s 149:146. Beal in Westbrook sta oba zadela trojki v zadnjih sekundah tekme in pomagala čarovnikom šokirati Kevina Duranta in njegove mrežice.

Westbrook je končal pri 41 točkah, desetih skokih in osmih podajah, vodilni strelec lige NBA Beal pa pri 37 točkah. Na drugi strani je Durant prav tako zbral 37 točk.

V Indianapolisu je Tobias Harris deset od svojih skupno 27 točk dosegel v zadnji četrtini, Philadelphia 76ers pa so po preobratu s 119:110 premagali Indiana Pacers. Vodilna ekipa vzhodne konference je manj kot deset minut pred koncem zaostajala še za 16 točk, vendar ji je uspelo zrežirati preobrat in priti do šeste zmage na zadnjih sedmih tekmah, četudi tokrat brez prvega zvezdnika Joela Embiida.

Izidi:
New York Knicks - LA Clippers                 115:129
Denver Nuggets - Utah Jazz                    128:117
(Vlatko Čančar: odigral 2 minuti za Denver)
Indiana Pacers - Philadelphia 76ers           110:119
Toronto Raptors - Orlando Magic               115:102
Washington Wizards - Brooklyn Nets            149:146
Minnesota Timberwolves - Cleveland Cavaliers  109:104
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice