Šport > Košarka
294 ogledov

Katastrofa za Dallas že v prvi četrtini

Luka Dončić Profimedia
Dallas še drugič zapored nemočen proti Utahu. Jazz je tokrat slavil z rezultatom 120:101.

Dallas je še drugič v treh dneh gostoval pri Utah Jazz. Slednji so na prvih 18 tekmah v sezoni zabeležili kar 14 zmag, Mavericks so se v tokratni dvoboj podali z razmerjem osmih zmag on desetih porazov. Na zadnjih treh tekmah so bili Luka Dončić in soigralci vselej neuspešni.

Tudi tokrat so zadržano odprli dvoboj, po petih minutah pa je Rick Carlisle prvič zahteval odmor pri zaostanku 6:12. Dončić se je zdel edini razpoložen pri Dallasu, zbral je štiri točke, dva skoka in ukradeno žogo, večkrat tudi našel soigralce za odprt met, a so bili ti nenatančni. Mavericks so v prvi polovici četrtine zadeli le dva od desetih metov iz igre. Po dveh trojkah Joeja Inglesa je Utah vodil že 18:6. Dallas je v prvih 12 minutah zmogel le točno toliko točk, Jazz je dominiral z meti za tri točke in prišel do številke 37.

Če so domači že zgrešili met, so kot po pravilu ujeli skok v napadu, po treh minutah druge četrtine so bili že pri 11 ulovljenih žogah v napadu in prednosti 42:16. Po Dončićevi vrnitvi na parket je gostom uspel delni izid 7:0, Luka je dosegel štiri točke in dodal še asistenco za trojko Doriana Finney-Smitha.

Dve minuti pred koncem prvega polčasa je bila prednost Jazz prepolovljena, Dončić je zadel za 40:53. Na glavni odmor so domači odšli s prednostjo 61:45, slovenski zvezdnik je zbral 17 točk ter po štiri skokein asistence.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Tretja četrtina se je začela z osmimi točkami domačih, ki so se tako znova varno odlepili na več kot 20 točk prednosti, med četrtino pa so prišli že tudi do +30. Dallas je bil brez pravih rešitev.

Zadnja četrtina se je začela z izidom 94:68, na polovici pa so se Mavericks približali 'le' na 14. Dončić se je vrnil v igro, a Utah ni dovolil preobrata. Carlisle je hitro spoznal, da je dvoboj izgubljen.

Luka je tekmo končal s 25 točkami, šestimi skoki  in sedmimi asistencami, drugi strelec pri Dallasu je bil Jalen Brunson s 13 točkami. Pri Utahu je Bojan Bogdanović zbral 32 točk. Jazz so trojke metali 20/48 (41,7 %), Mavericks 9/33 (27,3 %).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice