Šport > Košarka
3306 ogledov

Zvezdnik širil dvom o Luki Dončiću, nato ga je prvič videl v akciji

luka dončić Epa
Nekoč eden najboljših košarkarjev na svetu je spremenil mnenje o Luki Dončiću.

Ko so Dallas Mavericks na naboru leta 2018 izbrali Luko Dončića, je njihova odločitev vzbudila števile pomisleke. Mnogi strokovnjaki so bili namreč prepričani, da evropski "belček"  kljub izjemnim predstavam v evroligaški konkurenci ne bo dorasel nasprotnik fizično superiornejšim ameriškim igralcem.

Eden izmed skeptikov je bil tudi nekdanji vrhunski košarkar Gilbert Arenas, dolgoletni član lige NBA s povprečjem več kot 20 točk na tekmo.

Luka Dončić Ko Luka umolkne... Šport Dončić ostal brez besed: "Ne vem, kaj bi rekel..."

Številni dvomljivci so se morali zelo kmalu posuti s pepelom, saj je Dončić bika takoj zgrabil za roge in se uveljavil ne samo kot eden najboljših evropskih, temveč eden najboljših košarkarjev na svetu.

Po izjemni krstni sezoni, ki jo je kronal s priznanjem za novinca leta, je v drugi zaigral še bolje in Dallas popeljal v končnico, z vrhunskimi predstavami pa nadaljuje tudi letos. 

Eno takšnih je uprizoril sinoči, ko je na temi z Utah Jazz zabeležil 30 točk, štiri skoke in šest podaj, kar pa žal ni zadostovalo za zmago Dallasa, ki je s tretjim zaporednim porazom nazadoval na 11. mesto zahodne konference (8-10).

Luka Dončić NBA Šport Luka polnil koš tekmeca, a se ni končalo dobro

Donćić je v rekordno kratkem času postal eden najbolj spoštovanih košarkarjev na svetu, njegovo ime pa se redno omenja v isti sapi kot na primer Oscarja Robertsona, Michaela Jordana, Larryja Birda, Magica Johnsona in druge nesmrtneže NBA košarke. To priznava tudi Arenas, ki se je iz skeptika prelevil v enega Lukovih največjih podpornikov.

Joel Embiid Video Šport LeBron z grozljivim prekrškom nad enega najboljših igralcev lige

"Res sem se zaljubil v Luko. Spremljal sem ga že pred draftom in si mislil 'ta fant je prepočasen, ne vem, kako bo sploh prišel do meta'," je svoje tedanje razmišljanje opisal Arenas. "Potem sem si ogledal eno samcato tekmo in spoznal, da sem pošteno brcnil v temo," je dodal.

gilbert arenas | Avtor: Print Screen Print Screen

"Vsi Evropejci so zelo spretni košarkarji, toda Luka je nekaj posebnega. Z več kot 200 cm višine igra na položaju organizatorja igre, je prvi strelec ekipe, razume osnove igre. Ima vse prvine. Z razlogom je toliko boljši od predhodnikov. Je dominanten košarkar, ne glede na to, ali igra na enki ali dvojki," je sklenil trikratni All-Star.

žoga nba logo Zaplet Šport Liga NBA zavita v črno, covid-19 terjal slavno žrtev

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.