Šport > Košarka
1124 ogledov

Luka polnil koš tekmeca, a se ni končalo dobro

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa nemočni na gostovanju pri Jazz. Utah je zmagal s 116:104.

Pri Dallasu sta se proti Utahu, ta je pred tokratnim dvobojem nanizal kar devet zaporednih zmag v ligi, v prvo peterko po daljšem izostanku vrnila Dorian Finney-Smith in Josh Richardson. Omenjeni dvojec je v zadnjem času izpustil devet tekem zaradi pravil, ki jih je v boju proti koronavirusu uvedla liga NBA. Obema se je pomanjkanje tekem v uvodnih minutah sicer še kako poznalo.

Domači, ti so tokrat zaigrali brez Donovana Mitchella, ki je na zadnji tekmi utrpel udarec v glavo, so povedli s 23:12, Mavericks so odgovorili s košem in dodatnim prostim metom Luke Dončića, nato je po protinapadu koš dosegel še James Johnson.  Mladi slovenski zvezdnik je tokrat na klop sedel že pred koncem prve četrtine, nekaj težav je imel z desnim kolenom.

Razlika v korist Jazz je v zaključku prve četrtine z delnim izidom 9:0 že narastla na 15 točk, zadnji koš v prvih 12 minutah so sicer dosegli gostje za 19:32. Luka je zbral sedem točk, skok, dve asistenci in ukradeno žogo.

Pri Utahu je blestel Jordan Clarkson, ki je po prihodu s klopi v desetih minutah igre zbral že 15 točk, in Jazz popeljal do 43:27. Dončić je tudi po minuti odmora z ledom na kolenu obsedel na klopi. Vrnil se je pri -19, z njim pa tudi še en povratnik po karanteni Dwight Powell.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

V napadu je Dallas še nekoliko popravil svojo igro, se približal na 13 točk zaostanka, a je slabo igral pod svojim košem, v nekaj sekundah je tako Utahu dovolil kar štiri napadalne skoke, akcija pa se je zaključila z zabijanjem Rudyja Goberta. Košarkarji iz Teksasa so skok v prvem polčasu izgubili s kar 17:36. Razlika je ob odličnem metu domačih za tri točke (10/20 po dveh četrtinah) rastla vse do glavnega odmora. Polčas se je končal z 69:48.

Jazz je tudi v tretji četrtini vedno našel odgovor na nalete Dallasa, ki sta jih s koši vodila Dončić in Tim Hardaway Jr. Prednost gostiteljev je na polovici četrtine tako znašala 22 točk. Gobert je gospodaril na obeh straneh parketa, pri tekmecih mu je odgovarjal le Luka, ki je v tretji četrtini zbral 15 točk, skupno 27. V zadnjo četrtino se je vstopilo z izidom 78:100. 

Mavericks so četrto četrtino sicer odprli s sedmimi zaporednimi točkami, a po šestih minutah igre še vedno zaostajali za 20. Dončić se je vrnil na parket pri 91:101. Slabi dve minuti in pol pred koncem je Dallas pripeljal na -15, nato je z zabijanjem napad zaključil še Kristaps Porzingis. A v naslednjem napadu je sledila nova trojka Utaha za 116:100, dvoboj je bil odločen, Rick Carlisle je svoje najboljše može potegnil na klop. Utah je prišel do 10. zaporedne zmage, tekmeca se bosta znova pomerila že v noči s petka na sovboto po slovenskem času (ob 4. uri zjutraj).

Luka je tekmo sklenil pri 30 točkah, štirih ulovljenih žogah in šestih asistencah, 19 točk je dodal Hardaway mlajši. Pri Utahu je Clarkson zbral 31 točk, Gobert pa 29 in 20 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice