Šport > Košarka
1765 ogledov

Dončić pojasnil veliko spremembo v primerjavi z lansko sezono

luka dončić Print Screen
Luki Dončiću in soigralcem je uspelo spreobrniti negativen trend porazov na tesnih tekmah.

Zaključevanje tesnih tekem je bila najšibkejša točka moštva Dallas Mavericks v lanski sezoni lige NBA, medtem ko letos postaja iz tekme v tekmo bolj očitno, da so v tem pogledu naredili velik korak naprej. 

Sadove trdega dela so sinoči znova poželi na obračunu s San Antonio Spurs, kjer je v odločilnih trenutkih ključno vlogo spet odigral Luka Dončić.

Luka Dončić NBA Šport Dončić že v prvi četrtini nasul 19 točk

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Pri vodstvu Dallasa s 115:112 manj kot pol minute pred koncem je bil 21-letni zvezdnik ob prodoru tarča podvajanja, a se je, namesto da bi iskal osebno napako ali poskušal na silo doseči koš, odločil za podajo odkritemu Jalenu Brunsonu, ki je s trojko poskrbel za neulovljivo prednost gostujočega moštva.

"Največja razlika je v tem, da sprejemamo boljše odločitve," je igro Dallasa v tako imenovanih "clutch" momentih opisal Dončić. "Odpovedujemo se dobrim metom za še boljše mete. Mislim, da je to ključnega pomena za uspešen zaključek tekme," je dodal slovenski košarkar.

"Odpovedujemo se dobrim metom za še boljše mete."

Luka Dončić

Priložnosti za odločilni met na srečanju je bil vesel tudi Brunson. "Z Lukom sva iz dneva v dan boljša prijatelja. Najina kemija izven igrišča se je lepo prenesla na parket," je dejal.

Košarkarji Dallasa so slavili s 122:117. S tem se znova povzpeli nad 50-odstotni prag (8-7), kar jih uvršča na sedmo mesto zahodne konference.

luka dončić Zadnja minuta Šport Luka "clutch" Dončić: šah-mat v dveh potezah!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.