Šport > Košarka
7682 ogledov

Sin legende: "Osredotočeni smo bili na Dončića, on pa stori tole"

Luka Dončić Profimedia
Zvezdnik moštva Indiana Pacers je priznal, da se jim taktika glede Luke Dončića ni obrestovala.

Moštvo Indiana Pacers je strategijo za tekmo z Dallas Mavericks podredilo zaustavitvi Luke Dončića, kar pa na koncu ni prineslo želenega učinka.

Ob stalnem podvajanju in agresivnem pokrivanju se je slovenski košarkar osredotočil na razigravanje soigralcev, kar je bilo na koncu ključno za zmago Dallasa, prvo po treh zaporednih porazih.

Za Dončićem sicer ni bila najboljša strelska noč, saj je zadel le pet od 15 metov za skupno 13 točk. Indiana je na slovenskega organizatorja igre ves čas vršila pritisk in ga silila v to, da bi žogo podajal soigralcem

Taktika se je ji ni preveč posrečila, saj je Dončić 13 točkam dodal 12 skokov in 12 podaj za 30. trojnega dvojčka v karieri. 

Luka Dončić Za njim Magic, Oscar Šport Luka Dončić zapisan v zgodovino lige NBA! Kaj takega ni uspelo še nikomur

Na tekmi smo bili priča tudi nenavadnemu pojavu, in sicer so kar štirje košarkarji Dallasa dosegli več točk od sicer najboljšega strelca ekipe. Kristaps Porzingis je k zmagi prispeval 27, Trey Burke 22, Jalen Brunson in Tim Hardaway Jr. pa vsak po 19 točk.

domantans sabonis | Avtor: Print Screen Print Screen
O učinku slovenskega košarkarja je po tekmi spregovoril Domantas Sabonis, sin enega najboljših evropskih centrov v zgodovini lige NBA Arvydasa Sabonisa.

"Luka je sijajen. Zelo nadarjen košarkar. To nam je vsem kristalno jasno. Ekipo izboljša v vseh pogledih," je povedal Sabonis in dodal: "Resda ni dosegel toliko košev, a je spet vpisal trojnega dvojčka. Vsi smo bili osredotočeni nanj, da bi spravili žogo iz njegovih rok, on pa je razigral soigralce, ki so nas potem premagali."
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.