Šport > Košarka
5421 ogledov

Američan o incidentu z Dončićem: "Vem, da Luka ni slab fant"

dončić johnson The Athletic
Košarkar Toronto Raptors je spregovoril o zelo napeti situaciji z Lukom Dončićem.

Dallas Mavericks so morali v noči na torek priznati premoč Toronto Raptors (93:116). Predlanskim prvakom je uspelo teličke zaustaviti s pomočjo dobro organizirane obrambe, pri čemer so se še prav posebej osredotočili na Luko Dončića.

Luka Dončić NBA Šport Slab večer Dončića, Gogi zadel, ko je bilo to najbolj potrebno

Slovenski košarkar tokrat ni imel svojega večera. V 35 minutah je dosegel zanj skromnih 15 točk ob zgolj 36,4-odstotnem metu iz igre, sedem skokov in devet podaj. Zgrešil je vse tri poskuse z razdalje in izgubil tri žoge, bolj prepričljiv pa je bil s črte za proste mete, kjer je zadel sedem od osmih poskusov (87,5%).

V prvi bojni liniji Toronta je bil Stanley Johnson, ki pa kljub zelo uspešni realizaciji obrambnega načrta ni želel prevzeti zaslug za nevtralizacijo najboljšega košarkarja na parketu.

stanley johnson | Avtor: Print Screen Print Screen

"Nikoli ne pričakujem, da bom na tekmi sam zadolžen za pokrivanje enega igralca. Ekipna obramba je naše najmočnejše orožje. To, da mislite, da sem ga pokrival sam, je dobro za nas, vendar je daleč od resnice," je povedal 24-letnik.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
"Ne bi se strinjal, da je bila to moja zasluga. Imeli smo izdelan načrt igre. Slučajno sem bil jaz zadolžen zanj, vendar sem imel pomoč. Veliko se je dogajalo. Očitno se bova morala strinjati, da se ne strinjava," je odvrnil novinarju.

V zadnji četrtini je prišlo tudi manjšega incidenta, ko je Dončić ob agresivnem pokrivanju na polovici Dallasa Johnsona udaril s komolcem. Po krajšem protestu košarkarjev Toronta so se napete strasti hitro umirile.

Po mnenju Johnsona je bila Dončićeva reakcija razumljiva.

"Mislim, da smo ga družno jezili. Ne poskušam se izogniti odgovoru na vaše vprašanje, verjemite mi. Res sem imel občutek, da je bilo to delo celotne ekipe," se je individualnih zaslug otepal krilni košarkar.

"Poznam Luko, vem, da ni slab fant. Občutek sem imel, da je frustriran. Ko si tako dominanten, da dosegaš trojne dvojčke s po 30 točkami na tekmo, potem pa naletiš na ekipo z izdelanim načrtom, ki onemogoča tvojo igro, se to pač zgodi. Vsak ima lahko slab večer. Tokrat ga je imel on," je pristavil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice