Šport > Košarka
4097 ogledov

Takšnega Luke še ne poznamo: s komolcem namerno udaril v obraz nasprotnika

Luka Dončić Profimedia
Luki Dončiću je ob nemoči svoje ekipe povsem prekipelo.

Dallas Mavericks Luke Dončića so v noči na torek po srednjeevropskem času na Floridi gostovali pri ekipi Toronto Raptors. Predlanski prvaki so našli ključ za zmago: zaustaviti Dončića, ki je večer pred tem dosegel 29. trojni dvojček v NBA s 36 točkami, 16 skoki in 15 podajami.

Tokrat je slovenski zvezdnik zbral "le" 15 točk pri skromnem metu iz igre 4-11, temu dodal še sedem skokov in devet podaj, Toronto pa je zmagal še tretjič zaporedoma (116:93). Kyle Lowry je zbral 23 točk, devet skokov in sedem podaj, Pascal Siakam pa je 15 od svojih 19 točk dosegel v drugem polčasu, ko so raptorji naredili prednost za novo zmago.

Luka Dončić NBA Šport Slab večer Dončića, Gogi zadel, ko je bilo to najbolj potrebno

Chris Boucher je k zmagi dodal 21 točk, OG Anunoby pa 13 ter 11 skokov, skupaj s Stanleyjem Johnsonom pa je opravil večino obrambnega dela pri zaustavljanju Dončića.

Prav Johnson pa je uspel najbolj zlesti pod kožo slovenskemu zvezdniku, ki je bil na igrišču vidno jezen in nervozen, poskrbel pa je tudi za zanj zelo neobičajno ter sramotno potezo.

Ko ga je Johnson ponovno tesno prijel in začel pokrivati že na polovici Dallasa, ga je Luka s komolcem namerno zadel v obraz. Vse skupaj je zraslo v rahel prepir, saj so se preostali igralci Toronta takoj postavili v bran svojemu soigralcu, a so se strasti hitro umirile, Johnson pa tudi po tekmi situacije ni želel preveč napihniti.

"Mislim, da je bil kar frustriran. Ko tako 'trgaš' po ligi kot on, potem pa te nekdo tako dobro zaustavi, kot smo ga mi, je gotovo frustrirajoče," je o Dončiću po tekmi dejal Johnson.

Goran Dragić Zadel ključen met Šport Poglejte si vrhunce izjemne Dragićeve predstave, ki je ponesla Miami do zmage
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice