Šport > Košarka
5835 ogledov

Novinec se je lotil Dončića in pristal na zadnji plati

luka dončić Profimedia
Dolgemu seznamu žrtev Luke Dončića se je pridružil novinec Patrick Williams.

Slovenski košarkarski fenomen Luka Dončić je na obračunu s Chicago Bulls odigral enega najboljših polčasov v NBA zgodovini, v katerem je tlakoval pot k 29. trojnemu dvojčku v karieri.

Luka Dončić Mavs Bulls NBA Šport Sam proti vsem: izjemna statistika, a poraz Dončića!

Do premora je 21-letni superzvezdnik dosegel 30 od 52 točk svojega moštva, spotoma pa je poskrbel še za nekaj vrhuncev, kot je bilo denimo preigravanje Patricka Williamsa ali podaja za "alley-oop" Kristapsa Porzingisa, njun prvi od vrnitve Latvijca po operaciji kolena.

Za prste obliznit je bila tudi Dončićeva podaja za hrbtom Willyju Cauley-Steinu na polovici tretje četrtine.

luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Dončić se je že na začetku tekme poigral z Williamsom, ki je ob poskusu pokrivanja Slovenca pristal na zadnji plati. "Luka brez obzira na človeško življenje," so akcijo, v kateri je Dončić dosegel dve točki, pospremili na uradnem profilu Dallas Mavericks.

Čeprav se je zdelo, da je šlo za klasično "lomljenje gležnjev", se je Williams v resnici spotaknil ob Dončićevo nogo, kar je botrovalo njegovemu padcu.

luka dončić Kako, prosim? Šport Dončićevo priznanje novinarjem privzdignilo obrvi: "Sebičen sem"

Slovenec je prispeval tudi čudovito asistenco za "alley-oop" Porzingisa ter naravnost absurdno podajo za hrbtom za koš Smitha.

Še več vrhuncev zgodovinske predstave si oglejte v priloženem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.