Šport > Košarka
9623 ogledov

Dončićevo priznanje novinarjem privzdignilo obrvi: "Sebičen sem"

luka dončić Print Screen Dončić se je oklical za sebičneža, čeprav je na tekmi zbral kar 15 podaj!
Luka Dončić je bil zelo samokritičen po zgodovinski predstavi na tekmi s Chicago Bulls.

Dallas Mavericks so v domačem American Airlines Centru doživeli šesti poraz na 12 tekmah (6-6). Za Luko Dončića, ki je odigral fenomenalno tekmo, in soigralce so bili usodni čikaški biki (117:101).

Luka Dončić Mavs Bulls NBA Šport Sam proti vsem: izjemna statistika, a poraz Dončića!

Donćić je bil ponovno prvo ime svojega moštva, še zlasti v prvem polčasu, ko je nekaj časa lastnoročno držal priključek z gostujočo ekipo. V 37 minutah in pol je dosegel 36 točk, 16 skokov in 15 podaj ob 43-odstotnem metu iz igre (13/30) in 54,5-odstotnem metu za tri točke (6/11). Zadel je štiri od šestih prostih metov (67%) ter dodal še dve ukradeni žogi, izgubil jih je pet.

V drugem polčasu je nivo igre padel, saj je Dončić zadel le dva od 11 metov iz igre, zgrešil pa je tudi oba meta z razdalje. Kljub temu je prišel do četrtega trojnega dvojčka na zadnjih šestih tekmah, skupno pa že 29. v karieri. Na večni lestvici je prehitel Michaela Jordana (28) in se izenačil z Grantom Hilom (29).

Dončić se je pridružil Oscarju Robertsonu (petkrat), Wiltu Chamberlainu in Jamesu Hardnu kot edinim igralcem v NBA zgodovini, ki so na eni tekmi zbrali vsaj 35 točk, 15 skokov in 15 podaj. Dončić, Harden in Allen Iverson so edini košarkarji v zadnjih 20 letih, ki so v enem polčasu zabeležili vsaj 30 točk, sedem skokov in pet podaj.

Individualni dosežki so na koncu ostali v senci šestega poraza Dallasa v sezoni, za katerega je odgovornost prevzel prav najboljši košarkar na parketu. "Drugi polčas sem odigral grozno. Bil sem malo sebičen, saj sem imel že v prvem polčasu 30 točk. V drugem polčasu nisem bil jaz. Moral bom igrati bolje. To je na meni. Tega ne bi smel početi," je po tekmi dejal Dončić. "Metal sem žoge, ki jih ne bi smel. Treba se bo izboljšati. To velja tudi za ekipo. Igrati bomo morali z več energije in boljšo obrambo," je dodal slovenski košarkar.

Nezadovoljen je bil tudi Kristaps Porzingis, ki je prispeval 20 točk in osem skokov. "Vsi smo razočarani nad našo predstavo. Z Lukom sva si zelo podobna. Oba ima zelo visoka pričakovanja do sebe. Vsi fantje se želijo izkazati na igrišču," je povedal.

Dallas je s 50-odstotnim izkupičkom (6-6) na sedmem mestu zahodne konference.

kristaps porzingis | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • serkookaf 05:08 19.januar 2021.

    www︎.︎Duterte︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti parrtnerja za sseks