Šport > Košarka
1376 ogledov

Poglejte si vrhunce izjemne Dragićeve predstave, ki je ponesla Miami do zmage

Goran Dragić Profimedia
Miami Heat so na krilih Dragića prekinili črn niz.

Košarkarji Miami Heat, lanski finalisti severnoameriške lige NBA, so po treh zaporednih porazih le prišli do zmage. Na domači tekmi proti Detroit Pistons so sicer že zaostajali za 19 točk, a so na krilih Bama Adebaya ter našega Gorana Dragića zrežirali preobrat za zmago s 113:107.

Na Floridi se je tekma oslabljene vročice začela z nekajurno zamudo, na koncu pa so domači košarkarji le prekinili črn niz porazov zahvaljujoč Adebayu, ki je dosegel 28 točk in 11 skokov, ter Dragiću, ki je prvič v sezoni tekmo začel v prvi peterki in k zmagi dodal 22 točk, predvsem pa zadel nekaj ključnih metov, prav spektakularen pa je bil koš v zadnji minuti, katerega je zadel od table.

"Res ni bilo lepo. Bilo je grdo. A vseeno smo veseli," je po tekmi dejal slovenski zvezdnik Miamija, ki je dosegel še en mejnik v ligi NBA - že s prvo podajo večera je dosegel skupno okroglih 4000 podaj.

Miami je sicer spet igral brez Jimmyja Butlerja in Averyja Bradleyja (proticovidni protokoli lige), Tylerja Herra (poškodba vratu) in Meyersa Leonarda (poškodba rame).

"Na nek način se počutimo, kot da smo danes dosegli dve zmagi, saj vztrajamo kljub zahtevnim razmeram, ne da bi se smilili sami sebi. Ali iskali izgovore. Res bi rad pohvalil fante za vse to," je bil po tekmi zadovoljen domači trener Erik Spoelstra.

erik spoelstra | Avtor: Print Screen Print Screen

Tekma se je sicer začela s kar peturno zamudo, saj jo je liga NBA preložila, da je pred dvobojem obdelala vse teste za covid-19.

Naslednjo tekmo bo vročica igrala v Tampi proti Toronto Raptors, ki so ponoči s 116:93 premagali Dallas Mavericks našega Luke Dončića.

Luka Dončić NBA Šport Slab večer Dončića, Gogi zadel, ko je bilo to najbolj potrebno
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice