Šport > Košarka
720 ogledov

Slab večer Dončića, Gogi zadel, ko je bilo to najbolj potrebno

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so doživeli tretji zaporedni poraz. S 116:93 je bil boljši Toronto. Miami se je oddolžil Detroitu.

Dallas je tokrat gostoval pri Torontu, ki sicer svoje tekme zaradi epidemije koronavirusa in težav, ki bi jih prinesla selitev v Kanado, ne igra v domači dvorani, ampak v Tampi na Floridi. Raptors so pred dvobojem z Luko Dončićem in druščino zabeležili le štiri zmage na 12 tekmah, Mavericks pa so imeli polovični izkupiček ob enakem številu tekem. 

Dobra novica za goste je bila ob izostanku Josha Richardsona, Maxija Kleberja, Dwighta Powella in Doriana Finney-Smitha vsaj vrnitev Jalena Brunsona, ki je prišel iz karantene, in Tima Hardawayja Jr., ki je zaradi manjše poškodbe izpustil zadnji dvoboj proti Chicagu. Omenjeni dvojec je tekmo začel v prvi peterki Dallasa, a se vsaj v napadu ni izkazal. V skoraj osmih minutah sta točke za goste dosegala le Kristaps Porzingis (8) in Dončić (6), nato pa je slednji s svojo prvo asistenco pod košem našel novinca Josha Greena, ki je zadel za 16:15.

Obe ekipi sta bili zadržani v napadu, nato pa je Toronto z delnim izidom 7:0 pobegnil na 22:16. Ob tem je dve hitri tehnični napaki dobil trener Dallasa Rick Carlisle, ki se ni strinjal s sodniškimi odločitvami in si tako že ob koncu prve četrtine prislužil predčasno pot v garderobo.

Druga četrtina, ki jo je slovenski zvezdnik sprva presedel na klopi, se je začela z vodstvo gostiteljev z 22:18. Mavericks so s trojko Brunsona hitro prišli do manjšega preobrata in vodstva dveh točk, a nato znova nekoliko popustili. Luka se je na parket vrnil pet minut in pol pred koncem polčasa pri zaostanku osmih točk. Dallas je z osmimi točkami v igri obdržal James Johnson, po peti Dončićevi podaji in novi trojki Brunsona pa je Dallas povedel s 44:43.

Luka se je 40 sekund pred koncem druge četrtine izkazal z dvema skokoma v napadu, košem in dodatnim prostim metom, ki ga je zadel za +2. Toronto je kasneje izenačil na 47:47. Dončić je na glavni odmor krenil z devetimi točkami, sedmimi ulovljenimi žogami in petimi asistencami.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Izid je bil izenačen še sredi tretje četrtine, nato pa je Toronto na krilih Pascala Siakama pobegnil z delnim rezultatom 16:2. S štirimi zaporednimi točkami je Luka svojo ekipo kasneje približal na -8, v zadnji sekundi četrtine pa je na drugi strani zadel Kyle Lowry za 81:72.

Po štirih minutah zadnjega dela igre je prednost domačih narastla na +16, v igro se je vrnil Dončić. Tudi to ni pomagalo, pred zadnjimi petimi minutami tekme je razlika prvič narastla preko 20 točk. Dallas je puško v kuruzo vrgel že slabe tri minute in pol pred koncem, ko sta na klop odšla Dončić in Porzingis. Luka je zbral 15 točk, 7 skokov in devet asistenc, Latvijec je bil s 23 točkami prvi strelec zasedbe iz Teksasa. 

Zmaga Miamija, Gogi s ključnimi točkami

Goran Dragić je bil po zadnji predstavi Miamija izjemno razočaran zaradi visokega poraza proti Detroitu, obe moštvi pa sta se na Floridi pomerili še drugič v treh dneh. Tudi tokrat je bil Detroit boljši v prvem polčasu, si priigral že 19 točk naskoka, ib glavnem odmoru pa vodil z 61:55. Vročica je na začetku tretje četrtine izenačila na 68:68 po petih zaporednih točkah nekdanjega kapetana slovenske reprezentance. Ta je sicer tekmo tokrat začel v prvi peterki, s svojo prvo asistenco pa je prišel do svoje 4.000. podaej v ligi NBA.

Ob koncu tretje in na začetku četrte četrtine je četi Erika Spoelstre uspel delni rezultat 9:0 s katerim je povedla 92:80. Detroit se je na polovici četrine nato približal na štiri točke zaostanka, Heat je pred tem nanizal kar nekaj izgubljenih žog, zato se je že po kratkem počitku Dragić moral vrniti na parket.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Gostje so prišli do 103:106 in imeli napad za še manjšo razliko ali izenačenje, vendar so izgubili žogo. Dva prosta meta je zadel Bam Adebayo, Detroit se je minuto pred koncem s košem znova približal le na tri točke zaostanka. A 15 sekund kasneje je uspešno od table zadel Dragić za 110:105.

Adebayo je nato izjemno blokiral sicer znova odličnega Jeramija Granta, po prekršku pa je Gogi izkoristil enega od dveh prostih metov. Ostalo je še 23 sekund. Derrick Rose je bil nepravilno zaustavljen ob metu za tri točke, zadel je dva od treh metov s črte prostih metov za 107:111.

Adebayo je zadel dva prosta meta (113:107), naslednji napad gostov pa se je končal z napako. Dragić je zbral 22 točk ter po tri skoke in podaje, Adebayo se je ustavil pri 28 točkah in 11 ulovljenih žogah. Grant je za Detroit dosegel 27 točk, nekdanji član Vročice Wayne Ellington pa 24. Z zmago je Miami prekinil niz treh porazov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice