Šport > Košarka
1647 ogledov

Nov trojni dvojček na seznamu za prekinitev niza

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so v gosteh premagali Indiano s 124:112.

Dallas je po seriji treh poraz čakalo težko gostovanje v Indianapolisu. Indiana je pred tokratnim obračunom v tej sezoni zbrala osem zmag na 13 tekmah. 

Gostje so dobro odprli tekmo, najzaslužnejši za vodstvo s 14:8 je bil Luka Dončić, ki je zbral štiri točke in prav toliko asistenc. Njegove podaje je pod košem izkoriščal predvsem Kristaps Porzingis. Slovenec je sicer že povsem na začetku tekme nekajkrat vidno zašepal, a to ni vplivalo na njegovo predstavo. Po trojki Tima Hardawayja Jr. in vodstvu Dallasa z 21:13 je domača klop zahtevala minuto odmora.

Gostje so še naprej solidno igrali v obrambi, v napadu pa uspešno za +15 pred zadnjo minuto prve četrtine. Razigran je bil predvsem Trey Burke, ki je v svojo statistiko po prihodu s klopi vpisal 12 točk. Indiana je sicer četrtino sklenila z dvema zadetima trojkama. Z njima se je približala na 28:37. Luka, ki je nato odšel v garderobo zaradi težav z desnim kolenom, je zbral štiri točke, tri skoke in štiri asistence.

Ob njegovi odsotnosti so Pacers uspeli zmanjšati zaostanek, v slabih petih minutah so prišli na -3. Dončić se je vrnil v igro. Ob njegovih treh točkah in dveh podajah je prednost Dallasa znova poskočila do 10 točk, a je zaključek četrtine še enkrat povsem pripadel domačim. Ti so tako ob glavnem odmoru zaostajali le s 63:65. Slovenski zvezdnik je v prvem polčasu tokrat na koš usmeril le sedem metov iz igre, trikrat je bil uspešen. Zbral je 7 točk, 5 ulovljenih žog in 6 podaj.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Indiana je na začetku tretje četrtine že povedla, vendar je nato Dončić dvakrat s podajo za alley-oop našel Porzingisa, sam pa dosegel še šest točk za 80:74. A tu se je gostom ustavilo, s tremi uspešnimi meti za tri točke jih je presekal Malcolm Brogdon. Četrtina se jevseeno končala z vodstvom košarkarjev iz Teksasa, ki so pred zadnjimi 12 minutami vodili s 93:92. Luka je zbral 13 točk, 10 skokov in 9 podaj. Na začetku zadnje četrtine je tradicionalno dobil na voljo počitek.

Burke je zadel dve trojki, nato pa je bil s prodorom pod koš uspešen še Jalen Brunson za 101:94. Isti igralec, ki je odigral drugo tekmo po vrnitvi iz karentene, je sedem minut in pol pred koncem nato poskrbel za deset točk prednosti. Pri Indiani so zahtevali minuto odmora.

Po njej se je na parket vrnil tudi Dončić in takoj zbral manjkajočo asistenco do 30. trojnega dvojčka v NBA karieri. Mavericks so zanesljivo ostajali v vodstvu, v zadnji dve minuti so vstopili s 122:106. Dvoboj je bil odločen.

Luka je zbral 13 točk, po 12 skokov in asistenc ter blokado. Porzingis je k zmagi prispeval 27 točk in 13 skokov, Burke 22, Hardaway Jr. in Brunson 19 točk. Brogdon se je ustavil pri 26 točkah, Domantas Sabonis pri 25 točkah in 10 skokih.

Tudi Miami uspešen

Miami je na domačem parketu ob polčasu zaostajal za dve točki proti Torontu, ki je pred gostovanjem na jugu Floride premagal Dallas. Goran Dragić je drugo tekmo zapored začel v prvi peterki Vročice, s kolegi pa je tekmecem pobegnil na začetku zadnje četrtine. Po izidu 88:85 je Miami nanizal osem zaporednih točk, kasneje pa sta sledili še dve zaporedni trojki Dragića za 102:90. Na semforju je ostalo manj kot štiri minute časa.

Minuto kasneje je izza črte za tri točke zadel še veteran Andre Iguodala, ki je tako poskrbel za +15. Slovenec si je pol minute pred koncem, ko je bilo vse že odločeno, prislužil šesto osebno napako zaradi katere je predčasno končal tekmo. To je Miami, ki je znova igral brez Jimmyja Butlerja, Averyja Bradleyja in Tylerja Herra, dobil s 111:102. 

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Gogi je vknjižil 17 točk, štiri ulovljene žoge, pet asistenc in ukradeno žogo. Kendrick Nunn je dosegel 28 točk, Bam Adebayo pa je zbral 14 točk, 13 skokov in sedem podaj.

Komentarjev 1
  • journalistsfucksus 07:33 21.januar 2021.

    Kako nakladate da glava boli! Na vsak nacin zelite prikazati,da je Luka tisti ,ki je odlocil tekmo ampak ni bilo tako! Tekmo so v par minutah odlocili Jalen Brunson,Trey Burke in Hardaway,ki so z uspesnimi zaporednimi meti odpeljali Dallas v ...prikaži večv vodstvo za vec kot 10 tock.Takrat ni bilo Luke na parketu,dokler je bil pa je bil rezultat izenacen. Res nimate novinarji niti malo objektivnosti!!Koncno tak Luka kot ga poznamo?? Met mu ni sel,5 od 15 in takega poznamo?? Butci!

Sorodne novice