Šport > Košarka
1286 ogledov

Dončić že v prvi četrtini nasul 19 točk

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallasa so v gosteh pri San Antoniu prišli do zmage s 122:117.

V teksaškem obračunu je San Antonio gostil Dallas. Domači so že po minuti igre zahtevali minuto odmora, ko je po dveh asistencah Luke Dončića obakrat zadel Kristaps Porzingis za 5:0, ob pokrivanju Latvijca pa se je poškodoval še Dejounte Murray. Ta je odšepal v garderobo.

Luka je v naslednji minuti z dvema košema še povišal prednost Mavericks na 9:2 in bil že pri štirih točkah, dveh ulovljenih žogah in dveh podajah. Na polovici četrtine je Dallas po sedmih zaporednih točkah Slovenca povedel za osem točk, a je sledil odgovor LaMarcusa Aldridga, ki je z dvema trojkama Spurs približal na 19:21.

Tudi posvet na klopi Dallasa ni ustavil naleta domačih, ki so po vrnitvi na parket zadeli še tretjo, četrto in peto trojko, s petimi zaporednimi uspešnimi meti za tri točke pa povedli z 28:23. Vendar je nato dirigentsko palico pri Mavericks povsem prevzel slovenski zvezdnik. Sprva je nanizal dve podaji za koša Willieja Cauley-Steina, nato pa je pošiljal žogo za žogo skozi mrežico. V prvi četrtini, ki jo je Dallas po njegovi zaslugi dobil s 37:34, je zbral 19 točk, pet skokov in šest asistenc. San Antonio je bila sicer ekipa proti kateri je Luka že pred tem dvobojem v povprečju dosegal največ točk, kar 28,5.

Rick Carlisle je na začetku druge četrtine Dončiću namenil počitek, a so se razigrali njegovi soigralci. Po seriji trojk, ki jo je zaključil Tim Hardaway Jr., so gostje povedli z 49:38. Prednost je nato narastla že na 18 točk, ob vrnitvi Slovenca na parket pa štiri manj. Dallasu se je ustavilo v napadu, San Antonio pa se je minuto in pol pred odhodom na glavni odmor približal na 58:66. Nato je pred polčasom koš za dve točki dosegel le še Hardaway mlajši.

Sredi tretje četrtine je košarkarjem iz Dallasa uspel delni izid 9:0 za vodstvo 87:71. Domači so odgovorili s petimi zaporednimi točkami, Carlisle pa je zahteval minuto odmora. Po njej je Luka najprej prišel do svoje desete asistence, v naslednjem napadu pa s trojko prišel do tridesetih točk. Dve minuti pred koncem tretje četrtine je sedel na klop.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Pred zadnjimi 12 minutami igre je bilo 95:85 v korist Dallasa. Razlika je bila še vedno 10 točk, ko se je dobrih sedem minut pred koncem na parket vrnil Dončić. Ta je v prvem napadu poskrbel za 108:96.

Slabe štiri minute pred koncem se je San Antonio približal na šest točk zaostanka, v naslednjih dveh minutah pa je DeMar DeRozan zadel štiri proste mete za 111:113 in s tem dokončal delni izid 7:0. Spurs so igrali odlično v obrambi. DeRozan je imel priložnost s črte prostih metov celo izenačiti, a je bil le polovično uspešen.

Vstopilo se je v zadnjo minuto, reči pa je v svoje roke prevzel Dončić. Najprej je zadel z metom od table za 115:112, po neuspešnem napadu domačih pa je na trojki našel Jalena Brunsona za +6 18 sekund pred koncem.

San Antonio je nato po minuti odmora po vsega treh sekundah s trojko prepolovil vodstvo gostov. Porzingis je nato zadel prosta meta za 120:115. DeRozan je hitro odgovoril. Dve sekundi pred koncem je iz prostih metov končni izid postavil Wes Iwundu s svojima edinima točkama na tekmi.

Dončić je zbral 36 točk, devet skokov in 11 podaj. Porzingis in Hardaway sta k zmagi dodala po 21 točk. DeRozan je dosegel 29, Aldridge pa 26 točk.

Torontu je maščevanje uspelo

Goran Dragić in soigralci so še drugič v treh dneh pomerili z ekipo Toronto Raptors, prvo tekmo je doma dobil Miami. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je znova začel v peterki Miamija, a si je v dveh minutah in pol prislužil dve osebni napaki. Zaradi tega ga je Eric Spoelstra hitro potegnil na klop. Gostitelji, tekma je bila sicer odigrana na Floridi, v tej sezoni zaradi koronavirusa in kanadskih pravil Toronto domače tekme igra v Tampi, so na polovici prve četrtine že vodili z 22:11, ko je met za tri točke zadel nekdanji član Olimpije Aron Baynes. 

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Toronto je v prvi četrtini sicer uspešno izvedel kar osem trojk iz 11 poizkusov. Dragić se je vrnil ob koncu prve četrtine, z njegovima prostima metoma pa se je ta del tudi končal z 20:37. Miami je nato nekoliko popravil igro v obrambi, a mu v napadu ni šlo. Prednost Toronta je vseskozi ostajala zanesljiva. Prvi polčas se je končal z vodstvom domačih s 56:42, 42 točk je najmanj, kar jih je Vročica dosegla v prvih polčasih v tej sezoni.

Miami je izjemno odprl tretjo četrtino in z delnim izidom 19:5, ob tem je Dragić dosegel šest točk, izenačil na 61:61. Slovenski veteran je sedel na klop, Toronto pa odgovoril z ducatom zaporednih točk. Dragić se je moral hitro vrniti v igro. Raptors so v zadnjo četrtino vstopili s 73:64.

Po minuti igre v zadnji četrtini se je Miami še približal na osem točk, nato pa so na parketu povsem zagospodarili košarkarji Toronta. Ti so v zadnje štiri minute tekme že vstopili s prednostjo dvajsetih točk. Dvoboj je bil odločen, končal se je s 101:81. Gogi je v svojo statistiko vpisal 13 točk, pet skokov, štiri asistence in ukradeno žogo. Kendrick Nunn je zbral 22 točk, pri Raptors pa je točko več zbral Norman Powell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice