Šport > Košarka
2647 ogledov

Luka že po treh četrtinah rekordno

Luka Dončić Profimedia
Kljub odlični predstavi Luke Dončića, znova poraz Dallasa. Denver je v gosteh slavil s 117:113.

Dallas je tokrat gostil Denver, ki je v dvoboj vstopil s tremi zaporednimi zmagami. Nuggets so boljše odprli tudi prvo četrtino in po štirih minutah in pol prisilili Ricka Carlisla v prvo minuto odmora pri zaostanku šestih točk. Razlika je nato narastla že na devet, a je Luka Dončić domače popeljal bližje s petimi zadetimi prostimi meti iz prav toliko poizkusov. V obrambi je nato še ukradel žogo, po njegovi tretji asistenci na tekmi pa je Tim Hardaway Jr. zadel za 17:19. 

Denver je nato znova pritisnil na plin, Carlisle pa je drugič zahteval posvet na klopi pri zaostanku 21:28. Luka je bil razpoložen, v napadu je zbiral točke in podaje, v obrambi pa je PJ Dozierju prilepi tudi lepo blokado. A prave pomoči ni imel, Nuggets so prvo četrtino dobili z 38:31. Dončić je v statistiko že vpisal 14 točk, 5 skokov, 7 asistenc. 

Dallas se je po dveh minutah tretje četrtine s trojko Dončića in njegovo 10. asistenco za koš Kristapsa Porzingisa približal na 67:74. Murray si je nato prislužil izključitev zaradi namernega udarca, tega je Hardaway prejel na najbolj neprijetno in boleče mesto. Slednji se je maščeval najprej s prostima metoma, nato pa je po dveh asistencah Dončića zadel trojko in v protinapadu zabil za 80:80.

Potek dvoboja se je nekoliko spremenil, v zadnjih 12 minut pa je Dallas vstopil s prednostjo 94:92. Mladi slovenski zvezdnik je bil že pri 16 asistencah, kar je bil njegov rekord sezone.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Četrto četrtino, ki jo je Luka začel na klopi, je Denver odprl s sedmimi zaporednimi točkami. Dončić se je vrnil pri zaostanku 97:102, v prvi obrambni akciji pa prišel do desete ulovljene žoge in s tem šestega trojnega dvojčka v sezoni. Do tokratne tekme sta jih po pet dosegla z Nikolo Jokićem.

Luka se je v dveh zaporednih akcijah izkazal še z ukradenima žogama, pet minut pred koncem pa so domači izenačili izid na 104:104. Po minuti odmora Denverja je Dončić svoje moštvo že popeljal v vodstvo, a je na drugi strani nato pet točk v dveh napadih dosegel Porter Jr., nato je še dve dodal Jokić.

Dallas je v zadnjo minuto vstopil z zaostankom 107:111, Porzingis je izgubil žogo, Porter ml. pa je zadel odločilno trojko (114:107). Pred tem so sodniki spregledali udarec, ki ga je Dončić dobil v obraz. Ta je s trojko nekaj sekund pred koncem poskrbel za 113:117, Jokić pa je ob izvajanju izpod koša izgubil žogo. Ostalo je le 3.6 sekunde. Luka je še enkrat prišel do meta za tri točke, a zgrešil.

Dončić je vknjižil 35 točk, 11 skokov, 16 asistenc, blokado in štiri ukradene žoge, 19 točk je zbral Hardaway ml. Porter Jr., ki je še posebej prišel do izraza po Murrayjevi izključitvi, je za zmago prispeval 30 točk, Jokić 20 in 10 skokov. Vlatko Čančar pri Denverju ni stopil na parket.

Gogi in kolegi povsem popustili v zadnji četrtini

Goran Dragić in soigralci so odigrali drugo tekmo v treh dneh pri Brooklyn Nets. Slednji so dobili prvi dvoboj, tokrat pa začeli nekoliko slabše, po trojki nekdanjega slovenskega kapetana je Miami tako povedel s 13:5. Po dobrih osmih minutah je Gogi dobil drugo osebno napako in sedel na klop. Ob treh točkah je zbral kar štiri skoke ter dve asistenci. Nets so zadeli le štiri od 21 metov iz igre, prvo četrtino pa končali z zaostankom 15:21.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Brooklyn je prvič povedel dve minuti in pol pred koncem polčasa, a je na drugi strani Dragić s svojim drugim uspešnim metom za tri točke poskrbel za vodstvo Vročice s 40:38. Z naslednjo trojko je Goran poskrbel za +7, nato pa imel na voljo še dva prosta meta, a je oba zgrešil. Na drugi strani je bil s tremi točkami za izid 41:45 natančen James Harden.  Velika trojka pri Nets je sicer iz igre metala 7/22, Kyrie Irving je dosegel 9, Kevin Durant 6, Harden pa 4 točke. Na drugi strani je bil pri 15 točkah Bam Adebayo, Dragić pri devetih.

Brooklyn je v tretji četrtini hitro izničil prednost gostov. Znova je povedel za točko, vendar je sledila nova Dragićeva trojka, tej pa še ena za vodstvo Miamija s 56:54. Slovenski veteran je bil v teh trenutkih neustavljiv, po še petih njegovoh točkah se je na semaforju izpisal izid 61:56.

Gostje so v zadnjo četrtino vstopili z vodstvom 71:70. Adebayo in Dragić sta skupaj dosegla 42 točk, vsi ostali člani Miamija 29. Na polovici četrtine je Vročica zaostajala za točko (80:81), nato pa je gostiteljem uspel delni izid 15:0 za 96:80. Do konca tekme je ostala le še minuta in pol, košarkarji iz Floride pred tem pet minut niso dosegli točke. V zadnji minuti je Dragić sicer podal za trojko Kendricka Nunna, a je bilo vse skupaj že prepozno. Erik Spoelstra je svoja najboljša igralca predčasno umaknil na klop. Nets so zmagali z 98:85.

Goran je tekmo končal z 21 točkami, šestimi skoki in petimi podajami, Adebayo je zbral 26 točk in 10 ulovljenih žog. Pri Brooklynu sta po 20 točk dosegla Durant in Harden, 16 pa Irving.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice