Šport > Košarka
2535 ogledov

Nov razlog za slabo voljo Dončića

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Dallas in Miamija neuspešni v lovu za tekmeci. Mavericks so proti Houstonu klonili s 108:133, Heat pa proti Nets s 124:128.

Na domači tekmi Dallasa s Houstonom je znova večje breme ležalo na Luki Dončiću, saj se je že dlje časa odsotnim Joshu Richardsonu, Dorianu Finney-Smithu, Maxiju Kleberju in Dwightu Powellu, ki jim nastope preprečujejo sprejeti ukrepi lige proti koronavirusu, pridružil še Kristaps Porzingis zaradi težav s kolenom. Latvijca po dolgotrajni odsotnosti predvsem niso želeli še dodatno obremeniti z drugo tekmo v dveh dneh.

Njegova odsotnost se je na začetku tekme poznala. Gostje so namreč predvsem zaradi uspešnega ofenzivnega skoka povedli s 13:3. Dallas je napade zaključeval z zgrešenimi meti, precej uspešnejši so bili pri Houstonu, še zlasti natančen je bil pri metih za tri točke Eric Gordon. Rockets so povedli s 26:10. Domače je v igri še nekako držal Dončić, ki je v prvi četrtini dosegel 11 točk.

Rakete so v drugo četrtino vstopile s prednostjo 38:27, v prvih 12 minutah so košarkarji iz Houstona zadeli kar 60.9 odstotkov metov iz igre. Dončić je presedel prvo polovico četrtine, domači so v tem času zadeli le en met iz igre, gostje so povedli za 15 točk. Luka je s svojo prvo trojko Dallas približal na -10, kasneje pa zadel še nekaj košev. A sam ni zmogel vsega, prednost gostov je ostajala dvoštevilčna. Po zgrešenem Dončićevem prostem metu je skok v napadu dobil Jalen Brunson in s košem ob zvoku sirene poskrbel za 59:70.

Maverick so drugi polčas odprli z izidom 12:4 in se približali na tri točke zaostanka (71:74). Po minuti odmora je s trojkami Dallas 'uničeval' DeMarcus Cousins, ki je Houston znova popeljal do dvoštevilčne prednosti. Ta je naraščala vse do konca četrtine, ko se je na semaforju izpisal rezultat 104:83. 

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Rockets so hitro povedli za 26 točk. Carlisle je že osem minut pred koncem vrgel puško v koruzo in na igrišče poslal novince. Luka je do konca tekme tako obsedel na klopi s 26. točkami, petimi skoki in osmimi podajami. Pri Houstonu, ki je vodil celotno tekmo, je Gordon dosegel 33 točk, prvič v sezoni pravi Cousins, ta se je v zadnjem letu in pol ubadal s poškodbami, pa je zbral 28 točk in 17 skokov.

Nalet Miamija v zadnji četrtini ni uspel

Miami se je v gostujočo tekmo z Brooklynom podal že z 11. različno prvo peterko v tej sezoni, ki pa je znova vključevala tudi Gorana Dragića. Pri Heat so tudi tokrat manjkali Jimmy Butler, Tyler Herro in Avery Bradley. Na drugo stran igrišča so Nets nekdanjemu slovenskemu kapetanu in kolegom nasproti postavili vso veliko trojico zvezdnikov - Kevina Duranta, Kyrieja Irvinga in pred kratkim prispelega Jamesa Hardna. To je bila druga tekma, ko so zaigrali vsi trije.

Že po slabih treh minutah so domači vodil z 11:2. Po minuti odmora je Miami zaigral nekoliko boljše, Dragić pa je na klop sedel po sedmih minutah in pol. Pri Nets je bil prvi strelec Joe Harris, ki je zadel štiri mete za tri točke, z zadnjim je poskrbel za 23:12. Na drugi strani je Bam Adebayo nato nanizal sedem zaporednih točk za le -4. Harden je prvi met proti košu sprožil šele v zadnji sekundi prve četrtine, pri tem so sodniki nad njim dosodili prekršek pri metu za tri točke. S tremi prostimi meti je Harden poskrbel za 36:25.

Kendrick Nunn je z dvema trojkama na začetku druge četrtine Miami približal na pet točk zaostanka. Bližje ni šlo, po že petem Harrisovem uspešnem metu za tri točke je Brooklyn prišel do takrat največje prednosti pri 44:32. Gogi se je vrnil v igro, do polčasa je zbral štiri točke ob neprepričljivem metu iz igre (1/8), a je podelil šest asistenc. Miami je dokaj dobro zaključil četrtino in se približal na 56:66.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dragić je tretjo četrtino odprl z uspešnim metom, nato je dodal še sedmo podajo za 60:66. A nato se je razigral Durant, s sedmimi točkami je Nets znova popeljal na varno razliko.

Miami ni odnehal, na začetku zadnje četrtine se je z delnim izidom približal le na točko zaostanka. Na polovici četrtine so Nets vodili s 106:104, pri Heat je bil nezaustavljiv Adebayo. Dobre tri minute pred koncem je Nunn s trojko goste približal na 110:111, ki so še drugič prišli na točko zaostanka, na tekmi še niso vodili. Po Dragićevem košu od table je Irving zadel trojko za 116:112, nato je bil za +6 uspešen še Durant. V zadnji četrtini izjemni Irving je po minuti odmora še povišal vodstvo gostiteljev.

Šestindvajset sekund pred koncem je Dragić zadel trojko, hkrati je bil nad njem narejen prekršek. Gogi je zadel še dodaten prosti met za 117:122. Durant je zadel en prosti met, na drugi strani pa je met za tri točke zadel Duncan Robinson (120:123). Sledila sta prosta meta Irvinga, oba je zadel. Ostalo je še 16 sekund. Robinson je bil osem sekund kasneje 'favliran' pri metu za tri točke. Bil je natančen za 123:125.

Irving je na drugi strani zgrešil prosti met, pri Miamiju pa začuda nihče ni klical minute odmora. Domači so storili prekršek in tako preprečili, da bi gostje lahko metali za tri točke in morebiti izenačili dvoboj. Adebayo je zgrešil prvi met, po zadetem drugem pa je sledil hiter prekršek. Harden je zadel dva prosta meta za končnih 128:124.

Adebayo je dosegel 41 točk, drugi strelec Vročice je bil Dragić, ki je zbral 19 točk, skok in 7 podaj. Pri Nets je Durant v svojo statistiko vpisal 31, Irving 28, Harris 23 točk. Harden se je ustavil pri 12 točkah in 11 asistencah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice