Šport > Košarka
1908 ogledov

Trener o statusu Dragića: "Tega si resnično ne želim. Toda moral bo potrpeti..."

Erik Spoelstra Profimedia
Erik Spoelstra je po tekmi z Brooklynom spregovoril o statusu svojega najboljšega organizatorja igre.

Brooklyn Nets je doma ugnal podprvake lige s 128:124. Oslabljeni Miami je sicer skoraj nadoknadil 14 točk zaostanka z začetka zadnje četrtine.

Minuto in 55 sekund pred koncem je Goran Dragić zaostanek znižal le na točko (112:113). 3,3 sekunde pred zaključkom pa je Bam Adebayo iz prostih metov Miami približal na dve točki (124:126), a je pol sekunde pozneje prav tako iz prostih metov končni izid postavil zvezdnik James Harden za svojo le dvanajsto točko na tekmi, imel pa je še 11 podaj in osem skokov.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Adebayo je bil prvi strelec dvoboja z 41 točkami, temu je dodal še devet podaj soigralcem Miamija, ki pa so morali dvorano Barclays Center v New Yorku zapustiti s porazom. Ki pa ni bil tako boleč, če so pogledali na sestavo moštva in manjkajoče, heroja lanske končnice Jimmyja Butlerja ter letošnje okrepitve Averyja Bradleyja (oba zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus) ter poškodovanega mladega zvezdnika Tylerja Herra.

Goran Dragić je ponovno začel tekmo v prvi peterki svojega moštva in je 19 točk, sedem podaj ter skok zbral v 31 minutah, iz igre je metal 7:18, zgrešil je vseh šest metov za tri točke in zadel vseh pet prostih metov.

Goran Dragić | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav o statusu svojega najboljšega organizatorja, ki kljub skoraj 35 letom ponovno dobiva skorajda polno minutažo, pa je po tekmi za ameriške medije spregovoril glavni trener Vročice iz Miamija, Erik Spoelstra:

"To ni nekaj, kar bi si želel, da se nadaljuje še mesece. Toda moral bo še nekaj časa potrpeti, saj ga potrebujemo, vsaj v času vseh teh odsotnosti. Vseeno tudi v vlogi igralca prve peterke poizkušam nadzorovati njegove minute. Moram namreč biti previden, če se bo takšna situacija nadaljevala."

Goran Dragić | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.