Šport > Košarka
13223 ogledov

LeBron z grozljivim prekrškom nad enega najboljših igralcev lige

Joel Embiid Profimedia
LeBronova poteza ni bila nič kaj "kraljevska".

V obračunu večera med najboljšo ekipo vzhoda in najboljšo zahoda so Philadelphia 76ers ugnali Los Angeles Lakers s 107:106.

Philadelphia ima zdaj 13 zmag in šest porazov, Lakers pa 14 zmag in pet porazov. Pred slednjimi je v zahodni konferenci po novem Utah (14-4).

Joel Embiid z 28 točkami, Tobias Harris s 24 ter Ben Simmons s 17 točkami, 11 skoki in 10 podajami so bili najboljši pri zmagovalcih, LeBron James pa je pri poražencih zbral 34 točk. Tekmo je odločil Harris tri sekunde pred koncem.

Lakers, ki so končali niz 13 zmag, pa so poskrbeli za najbolj umazan incident večera, saj je njihov prvi zvezdnik "Kralj" James z nesramnim prekrškom sredi tretje četrtine skoraj poškodoval najboljšega igralca Philadelphie, Embiida.

Kamerunski center je namreč dobil žogo pod košem in vsem je bilo jasno, da se ga ne bo dalo več zaustaviti. Toda med zabijanjem ga je v zraku James močno potisnil, tako da je ta izjemni center z višine padel na hrbet ter grdo trčil ob parket.

Embiid, ki je v preteklosti že imel zelo velike težave s hrbtom, je obležal v bolečinah, a se je s pomočjo soigralcev vendarle lahko vstal brez zdravniške pomoči. V nadaljevanju je celo izvajal proste mete, Philadelphii pa so sodniki dosodili še žogo s strani. Embiid se je nato Jezernikom maščeval z odlično predstavo, ko je povedel svoje moštvo do nove zmage.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice