Šport > Košarka
9361 ogledov

Počilo med generacijami, LeBron in KD udarila po NBA legendah

lebron james Epa
Košarkarska zvezdnika LeBron James in Kevin Durant sta družno obsodila ravnanje nekaterih nekdanjih NBA košarkarjev.

NBA košarko spremlja na milijone gledalcev po vsem svetu, kar seveda pomeni, da so NBA zvezdniki tarča neprestanih kritik tako s strani laične javnosti kot nekdanjih legend tega športa.  

Med najbolj dejavnimi sta v tem pogledu strokovna komentatorja televizijske mreže TMZ Shaquille O'Neal in Charles Barkley, ki sta si z brezkompromisnim in včasih žaljivim izražanjem mnenj pridobila kar nekaj sovražnikov.

Medtem ko nekateri kritiko dobro sprejemajo in se poskušajo iz nasvetov izkušenejših legend nekaj naučiti, gre drugim pretirano modrovanje predhodnikov že pošteno v nos. 

Mednje sodita tudi LeBron James in Kevin Durant, dva izmed peščice največjih superzvezdnikov, kar jih premore severnoameriška liga.

 | Avtor: Epa Epa
Tako James kot Durant sta namreč reagirala na spletni zapis, v katerem se je uporabnik @CuffsTheLegend spraševal, zakaj so aktualni zvezdniki tako občutljivi na konstruktivno kritiko s strani nekdanjih igralcev.

James je poudaril, da je razliko med konstruktivno kritiko in širjenjem prikritega sovraštva moč znaznati v samem načinu izražanja menj. Še bolj neposreden je bil Durant, ki meni, da bi morali nekanji velikani lige NBA preprosto uživati v pokoju, igralce pa prepustiti trenerjem.

O'Neal, štirikratni prvak lige NBA, MVP rednega dela (2000) trikratni MVP finala (2000-2002), ter Barkley, nekdanji finalist lige NBA (1993) in MVP rednega dela (1993), sta bila nedavno zelo kritična do Jamesa Hardna, Shaq pa se je lotil tudi zvezdnika Utah Jazz Donovana Mitchlla.

Prav te kritike naj bi botrovale odzivu LeBrona in KD-ja.

barkley o'neal | Avtor: Twitter Twitter

Odnosi med Barkleyjem in Durantom so napeti že od selitve slednjega k Bojevnikom, dodatno pa so se zaostrili z izjavo, da "dokler Durant ne osvoji naslova v Brooklynu, bo ostal stranski lik v zgodbi Stepha Curryja."

Da sta legendi v slabih odnosih, potrjuje Durantov odgovor na Barkleyjevo izjavo, da bi morali NBA igralce prednostno cepiti proti koronavirusu.

"Ne vem, zakaj tega idiota sploh še sprašujejo za mnenje," je bil neposreden košarkar Brooklyna.

 
Komentarjev 1
  • jakec1575 16:00 23.januar 2021.

    včasih se je igrala obramba.